Annonce
Danmark

Men anonyme beskyldninger skal være helt anonyme

Annonce

Debatten om seksuelle krænkelser i den seneste tid har vist at den er nødvendig. Men det kan være farligt med anonyme beskyldninger, hvis de ikke er anonyme. Omvendt kan det også være svært at sætte navne på, selvom man gerne vil påpege noget forkert.

Endnu sværere bliver det når man vil påpege noget problematisk, som foregår i sit eget parti. Derfor kan jeg godt forstå den Radikale Lotte Rud ikke vil sætte konkrete navne på, når hun fortæller om de personer i sit eget parti, der har udsat hende for sexisme. Hun nøjes med at sige, at det meget er de samme mænd, som har gjort det ved mange kvinder og at mønstret er, at det er ældre mænd med magt, der lader det gå ud over unge kvinder. Lotte Rud har med sin imponerende ærlighed og mod opnået at ledelsen af hendes parti har taget hende alvorligt og vil undersøge sagen.

Men i debatten har der også været andre eksempler på anonyme beskyldninger som har været mere problematiske. Et eksempel kom fra den tidligere MF for SF, Pernille Frahm som fortalte om sine oplevelser med en radikal minister, da hun var helt nyvalgt. I forbindelse med et lift i ministerbilen havde hun oplevet at den daværende radikale minister havde raget hende på lårene, men ministerchaufføren havde kigget i bakspejlet og hun havde siddet og hevet ned i nederdelen.

Carl Holst, På Kant, Danmark, Debat

Pernille Frahms beskyldninger er problematiske af flere grunde. For det første sad de Radikale ikke i regering, da Pernille Frahm i 1990 blev valgt til Folketinget første gang og dermed ”var helt nyt folketingsmedlem.”


Pernille Frahms beskyldninger er problematiske af flere grunde. For det første sad de Radikale ikke i regering, da Pernille Frahm i 1990 blev valgt til Folketinget første gang og dermed ”var helt nyt folketingsmedlem.”


De Radikale blev først medlem af regeringen og fik dermed ministerposter i januar 1993. Er det den periode Pernille Frahm tænker på, er det problematisk af en anden grund. På det tidspunkt havde de Radikale tre ministerposter.

Udover Marianne Jelved var det to mænd. Og så bliver det problematisk, for så er Pernille Frahms beskyldninger så konkrete at det er en ud af to, hvoraf den ene i hvert fald er uskyldig. Jeg kunne godt have tænkt mig at de journalister, der omtalte Pernille Frahms beskyldninger havde spurgt hende ind til dette.

Og jeg vil også gerne understrege at jeg finder hendes oplevelser for ganske grænseoverskridende og klart må have været en forfærdelig oplevelse. Mit ærinde er ikke fejlfinding for at undertrykke den debat. Faktisk tværtimod.

Men enten sætter man navn på beskyldningerne eller også gør man det anonymt. Ikke som Pernille Frahm som beskylder på en måde, hvor i hvert fald mindst den ene er uskyldig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce