Annonce
Sydfyn

Melodigrandprix-vinder Jesper Groth: Udover min mor er jeg den i familien, der synger dårligst

Jesper Groth og Laurits Emanuel kunne lørdag aften kalde sig for vindere af dansk melodigrandprix 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)
Lørdag aften vandt duoen Fyr og Flamme Dansk Melodi Grand Prix 2021. Forsanger Jesper Groth lægger ikke skjul på, at det har været en god, men hård oplevelse.

Ærø: Iført lilla blazer og masser af glitter indtog Jesper Groth og Laurits Emanuel under gruppenavnet Fyr og Flamme lørdag aften scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2021. Og farverigt tøj, glitter og 80'er-lyd var akkurat det, danskerne ville have, for de to strøg lige til tops og snuppede sejren foran de otte andre deltagere med sangen "Øve os på hinanden".

For den 32-årige forsanger Jesper Groth, der er opvokset på Ærø, har der altid været en interesse for melodigrandprix.

- Laurits og jeg har altid godt kunne lide melodigrandprix. Vi synes, det er den sangkonkurrence, der passer bedst til Fyr og Flamme. Vi har aldrig været bange for det. Vi synes, at Kirsten Siggaard synger fantastisk, og vi har nogle dejlige minder fra gamle dage, og det er på en eller anden måde som at være en del af den historie, siger Jesper Groth.

Annonce

Sejren har da også allerede gjort Jesper Groth til en travl mand, og først sidst på eftermiddagen lykkes det avisen at fange den nykårede vinder.

- Jeg sidder lige i bilen efter en lang arbejdsdag. Jeg håber, du kan høre mig, lyder det fra Jesper Groth på en lidt skrattende forbindelse.

Ligesom duoens øvrige numre, så er vindernummeret også inspireret af 80'erne.

- Vi kan godt lide lydene fra 80'erne. Jeg tror ikke, at det er så anderledes, end at nogle lytter meget til klassisk rock, fordi det har en lidt anden sound. 80'erne var jo ligesom der, hvor elektronikken og computeren virkelig blev inviteret ind i musikken, og det er vi jo bare helt vilde med, siger Jesper Groth.

Fra optimistjolle til skuespil og sang

Jesper Groth lever både af musik og skuespil, og han har slået sit navn fast inden for begge verdner. Som skuespiller er han især kendt for rollen som Bjørn i tv-serien Sygeplejeskolen, og i musikkens verden har han sammen med Laurits Emanuel hittet med numrene "Menneskeforbruger" og "Kamæleon" og kan nu også tilføje melodigrandprixvinder til sit CV.

Som barn nåede Jesper Groth omkring mange forskellige hobbyer, inden han fandt ud af, hvor hans interesse lå. Han erkender selv, at hans tålmodighed, eller mangel på samme, har ført til en lang liste med kortvarige hobbyer.

- Jeg synes, det har været svært at dygtiggøre mig inden for et instrument eller med en pensel, og så har jeg nok lidt lagt det fra mig. Jeg plejer at sige lidt i sjov, at en skuespiller er en person, der ikke har haft tålmodighed til at gå til guitar, hvilket jeg i øvrigt også har gået til, siger Jesper Groth med et grin.

Listen over, hvad Jesper Groth har gået til, er da også lang og tæller både judo, guitar, badminton, fodbold, optimistjolle, og listen bliver ved. Musikken har dog ikke kun været en hobby uden for hjemmet, men den har også fyldt meget i hverdagen og er en af de hobbyer, der er hængt ved.

- Min far har altid sunget rigtig meget, og det har haft en afsmittende effekt på os i søskendeflokken. Min lillesøster kunne holde fast i at dygtiggøre sig på klaver og synger vanvittigt godt. Jeg tror udover min mor, er jeg nok den i min familie, der synger dårligst, fortæller sangeren.

Annonce

Otte år og klar til showbiz

Svarene har været mange, når Jesper Groth gennem sin opvækst er blevet spurgt om, hvad han gerne ville arbejde med, når han blev stor, men med undtagelse af tidlige svar som møbelpolstrer, så var de fleste svar noget, hvor han kunne underholde folk.

- Det første, jeg kan huske, at jeg ville være, var radiovært eller tv-vært, men jeg overvejede også møbelpolstrer, men på en eller anden måde vidste jeg nok godt, at det skulle være noget inden for showbiz. Det er svært at svare på, hvordan man allerede ved det som otteårig, men det er vel bare en måde at være på, siger Jesper Groth.

Da Jesper Groth var dreng, ville man ikke umiddelbart have gættet på, at han ville komme til at leve af at optræde for folk.

- Jeg var indadvendt indtil 5. klasse, og så blev timeglasset på en eller anden måde vendt, men jeg er i virkeligheden stadig temmelig genert med nogle ting, og jeg er stadig vildt nervøs ved liveoptrædener, fortæller Jesper Groth.

Selvom han tidligt vidste, at han ville arbejde inden for showbiz, gik der alligevel mange år, inden han fortalte andre om det.


Hvis man er fra Ærø, så ved man, at man kan hente noget energi i naturen, og det kan jeg mærke, at jeg savner nu. Jeg er ikke særlig betaget af København i de her dage, og jeg vil gerne væk, men det er ikke slut endnu, og nu lyder det som om, at jeg klager, men det er hårdt at være med i melodigrandprix.

Jesper Groth


- Jeg ventede faktisk, til jeg var omkring 18-19 år. Der kan jeg huske, at jeg lagde et pres på mig selv ved at sige til mine kammerater, at jeg gerne ville være skuespiller. Det var på en eller anden måde en motivation til, at jeg blev nødt til at prøve at søge ind på teaterskolen, fortæller sangeren.

- Jeg vågnede i nat og begyndte at græde, fordi jeg var så presset, og så var det som om, min krop ville vågne for at lave en udladning af det hele. Og så kom jeg på en eller anden mærkelig måde til at tænke på Forrest Gump, fordi han var jo bare gået, siger Jesper Groth, som fortæller, at det har været en hård periode op til melodigrandprixet. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)
Annonce

En presset tid

Jesper Groth lægger ikke skjul på, at selvom han er glad over at have vundet, så har det været en hård periode.

- Jeg vågnede i nat og begyndte at græde, fordi jeg var så presset, og så var det som om, min krop ville vågne for at lave en udladning af det hele. Og så kom jeg på en eller anden mærkelig måde til at tænke på Forrest Gump, fordi han var jo bare gået. Hvis noget var blevet for meget, eller hvis der var nogen, han skulle redde, som var vigtige, så var han bare drejet om på hælen og var gået, fordi det er det, der betyder noget.

Selvom man kunne tro, at familien ville være de første, man tog kontakt til, når man havde vundet melodigrandprix, så var det langt fra tilfældet for Jesper Groth

- Der kan næsten gå et helt døgn, inden man kan få lov at ringe til sin egen familie, fordi der lige er en masse mennesker, der skal spørge, hvorfor vi synger dansk, siger han med antydningen af et grin og hentyder til, at der dagen igennem har været meget snak om, at Fyr og Flamme ikke vil oversætte vindersangen til engelsk ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i maj.

Det er især i pressede perioder, at Jesper Groth mærker sin tilknytning til Ærø, og hvis hans skema tillod det, så ville han tage væk fra byen i en periode.

- Hvis man er fra Ærø, så ved man, at man kan hente noget energi i naturen, og det kan jeg mærke, at jeg savner nu. Jeg er ikke særlig betaget af København i de her dage, og jeg vil gerne væk, men det er ikke slut endnu, og nu lyder det som om, at jeg klager, men det er hårdt at være med i melodigrandprix. Det er nogle hårde dage op til, og det er nogle hårde dage efter, fortæller en træt Jesper Groth.

Selvom han kan mærke trangen til at komme væk fra byen og ud i naturen, så er det ikke på tegnebrættet, at han skal flytte tilbage til Ærø, men han nyder enhver tid, han kan få på øen med sin familie.

- Som det er lige nu, har jeg ikke planer om at skulle tilbage til Ærø, men jeg må indrømme at med den hektiske tid, jeg har haft på det seneste, så bliver det mere og mere tillokkende at trække stikket totalt, slutter melodigrandprix-vinderen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Faaborg-Midtfyn

Faaborgs fede folkefest: Vild trængsel på havnen - både til lands og til vands

Odense

Politisk ballade om job-løfter får borgmester til at afbryde ferie: - Venstre ved udmærket, hvordan tingene forholder sig

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Foråret var skidt, sommeren er god, og i år kan Langeland følge med de mange turister

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Fyn

Stor mystik om politiaktion: Efterforsker mistænkeligt forhold

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Annonce