Annonce
Fyn

Meldte rådmand for at være dårlig forælder: 40-årig for landsretten i sag om trusler og chikane mod offentligt ansatte

Østre Landsret i Odense skal nu afgøre, om byrettens dom på et års fængsel for trusler, chikane og falske anklager er korrekt. En 40-årig kvinde ankede på stedet, da dommen faldt i december. Foto: Robert Wengler
En 40-årig kvinde blev i december idømt et års ubetinget fængsler for trusler og chikane mod en række ansatte i politiet, Odense Kommune samt en rådmand i Odense. Tirsdag tager landsretten stilling til sagen.
Annonce

Tirsdag skal landsretten behandle en større sag om trusler og chikane mod en række offentligt ansatte. Den 40-årige Ania Johansen blev i december kendt skyldig i 28 forhold, der også tæller falske anklager og overtrædelser af tilhold, og straffet med et års ubetinget fængsel. Hun ankede på stedet til frifindelse.

Byretten dømte hende for gennem en periode på mere end et år at have chikaneret og truet ansatte i Fyns Politi og Odense Kommune - mindst 135 gange i alt.

En af dem, det gik ud over, var rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Crawley (R), som fik besøg af socialrådgivere i sit hjem, efter den 40-årige havde lavet en underretning om, at Odense-politikeren ikke kunne tage vare på sine børn.

Annonce

Ville se sin søn

I retten fortalte Ania Johansen, at hun ikke havde haft til hensigt at genere nogen, men at hun ville råbe myndighederne op, fordi hun havde mistet retten til at se sin søn i en børnesag.

Også den advokat, der repræsenterer sønnens far, blev udsat for trusler.

- Du har kidnappet min søn, så nu tager jeg til Svendborg og tager din datter, advarede den dømte advokaten.

Sagen, der nu skal vurderes af landsretten, er principiel i den forstand, at straffelovens ret uprøvede paragraf 119a er i spil. En bestemmelse, der dukkede op i slutningen af 2016 som del af den såkaldte respektpakke, der skulle sikre offentligt ansatte yderligere mod chikanerende adfærd.

Ifølge formanden for Advokatrådets Strafferetsudvalg, Karoline Normann, er sagen fra Odense med til at fastslå grænserne for, hvad politifolk, fængselsbetjente og politikere bør kunne tåle fra borgerne - og hvad de ikke skal stå model til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce