Annonce
Udland

Melania Trump kræver national sikkerhedsrådgivers afgang

I sidste måned var Melania Trump på en solorundtur i Afrika. Billedet her er fra The Nairobi National Park i Kenya.

Mira Ricardel fortjener ikke længere æren af at tjene Det Hvide Hus, mener den amerikanske førstedame.

USA's førstedame, Melania Trump, pressede tirsdag offentligt på for en fyring af Mira Ricardel, der er stedfortrædende national sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus.

Den usædvanlige kritik kommer, midt i spekulationer om hvorvidt præsident Donald Trump er i gang med at rydde op i sin administration efter sidste uges midtvejsvalg.

- Det er førstedamens ståsted, at Ricardel ikke længere fortjener den ære, det er at tjene Det Hvide Hus, udtaler Melania Trumps talskvinde, Stephanie Grisham, i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udtalelsen udgør et højst usædvanligt udfald fra en førstedame mod en højtstående embedsmand i præsidentens administration.

The Wall Street Journal rapporterer, at Mira Ricardel allerede er blevet fyret og eksporteret ud af Det Hvide Hus. Overfor journalister afviser embedsmænd i administrationen dog disse rapporter.

Mira Ricardel skændtes angiveligt med Melania Trumps personale under førstedamens tur til Afrika i sidste måned. Uenighederne handlede ifølge CNN blandt andet om brug af USA's nationale sikkerhedsråds ressourcer.

Samtidig mener flere iagttagere, at Ricardel er kilden til flere negative historier om den amerikanske førstedame.

Det skriver The Wall Street Journal, der citerer unavngivne kilder.

Mira Ricardel har ifølge CNN været en nøglefigur i den nationale sikkerhedsrådgiver John Boltons arbejde med at omstrukturere sikkerhedsrådet.

Hun har også hjulpet Bolton med at sikre hans position som en betydningsfuld rådgiver for præsidenten i udenrigsspørgsmål.

Efter sidste uges midtvejsvalg, hvor Republikanerne tabte flertallet i Repræsentanternes Hus til Demokraterne, er det forventet, at Donald Trump vil foretage nogle ændringer i sin administration.

Blandt dem, der er i farezonen, er ifølge AFP minister for indenlandsk sikkerhed Kirstjen Nielsen, der er en tæt allieret med Trumps stabschef, John Kelly.

Trump er angiveligt utilfreds med den måde, Nielsen håndterer situationen ved den amerikansk-mexicanske grænse, som tusindvis af migranter fra Mellemamerika i disse dage har kurs mod.

Direkte adspurgt af journalister om mulige udskiftninger i sin administration svarede Trump tirsdag:

- Vi kommer til at tale om det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce