Annonce
Erhverv

Mejerier kontrolleres efter beslag af 400 paller mælkepulver

Guillaume Souvant/Ritzau Scanpix
Sag om manglende dokumentation og sporbarhed hos Mille Food fører til ekstraordinære kontroller i branchen.

46 mejerier, der eksporterer til Kina, får ekstraordinære kontrolbesøg i disse dage.

Det sker efter afsløringer af manglende sporbarhed og beslaglæggelser af 400 paller modermælkserstatning hos Hundested-virksomheden Mille Food.

- Som forebyggende indsats skal vi ud og kigge på alle de virksomheder, der er godkendt til eksport til Kina.

- Ikke fordi vi har en konkret mistanke, men fordi vi gerne vil sikre, at der er tillid til dansk kontrol, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for afdelingen FødevareKøbenhavn.

Fødevarestyrelsen er på vej med en politianmeldelse af Mille Food, fordi virksomheden efter myndighedens opfattelse ikke har sørget for den fornødne dokumentation og sporbarhed i sin produktion af modermælkserstatning til Kina.

Varen med manglende sporbarhed er lactoferrin, et mælkebaseret protein, som er tilsat en del af virksomhedens produktion.

Virksomheden har fået forbud mod at eksportere til Kina, før det har rettet op på sine fejl.

Samtidig er direktøren, Steve Wang, samt kvalitetsdirektøren og fabrikschefen i Mille Food blevet fyret, skriver erhvervsmediet FødevareWatch.

Den ekstraordinære branchekontrol har indtil videre ikke afsløret flere lovbrud.

- Vi er startet i mandags og arbejder stille roligt igennem det. Vi har valgt at prioritere de to andre virksomheder, der også er godkendt til eksport af modermælkserstatning til Kina. De er gennemført uden anmærkninger, siger Jakob Munkhøj Nielsen.

Den ekstra kontrol iværksættes, fordi der ikke må kunne drages tvivl om den danske fødevaresikkerhed.

- En væsentlig del af årsagen til, at Danmark har en stor fødevareeksport, er, at der er tillid til fødevareproducenterne, men også til den kontrol, de er underlagt, siger fødevarechefen.

En af de virksomheder, der har fået ekstraordinært besøg fra Fødevarestyrelsen, er Thise Mejeri.

- Oven på sådan en sag kan jeg bruge kontrolrapporten som besked til vores partnere i Kina om, at vi har styr på det, siger direktør Poul Pedersen til FødevareWatch.

Mediet har været i kontakt med Mille Food, der oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke kan forklare, hvordan fejlen kunne ske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce