Annonce
Sport

Meget træning og frihed holder EM-lejrkuller fra døren

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det danske U21-landshold har brugt træninger til at give dagene på hotellet indhold frem mod åbningskamp.

Når man er fodboldspiller, langt fra familie og venner og installeret på et hotel i et par uger, kan det godt være udfordrende at slå døgnets 24 timer ihjel.

Men på det danske U21-landshold, som efter et par ugers træningslejr endelig står på tærsklen til at sparke EM i gang mandag, har man i høj grad formået at holde lejrkuller fra døren.

Det fortæller spillerne, som fremhæver to faktorer, der har gjort det tåleligt at være limet sammen i et par uger.

- Vi har mange træninger. Vi har tit to træninger om dagen, hvor den ene er på banen, og den anden er i styrkerummet, forklarer offensivspilleren Mikkel Duelund.

- Det sørger for, at vi holder os aktive, så jeg synes egentlig, vi løser det ret godt. Jeg føler ikke, man spilder tiden.

Mens træningerne kan fylde måske fem af døgnets omtrent 16 vågne timer, efterlader det fortsat en masse tid til at få spist rigtigt og restitueret.

Her har en del af spillerne nydt godt af den høje grad af frihed, som det danske landstrænerteam har givet.

- Folk er gode til at gøre, hvad de har lyst til og trække stikket en gang imellem. Måske tage ind til byen.

- Det er egentlig ret frit, og man kan gøre, hvad man har lyst til, så længe man er professionel. Der er meget frihed, og jeg synes, folk er gode til det, siger holdets topscorer fra EM-kvalifikationen, Robert Skov.

Selv kobler han ofte fra med en gåtur eller hyggesnak med holdkammeraterne. Men også telefonen bruges til at få tankerne væk fra fodbold og hotelliv.

- Det er lang tid siden, jeg har været sammen med nogle af de mennesker, jeg holder meget af, så det er dejligt at få snakket med dem og snakke om noget andet end fodbold hele tiden, siger Robert Skov.

Han deler værelse med Empoli-spilleren Jacob Rasmussen, som beretter om en harmonisk trup, hvor alle faktisk fungerer sammen.

Og så hjælper det også, at de fleste spillere har været en del af holdet i et par år. Det har gjort værelsesfordelingen lettere.

- Jeg tror, de fleste har haft samme værelseskammerater i lang tid, så man kender også hinandens rytme efterhånden. Jeg tror, at folk er gode til at afkode hinandens signaler, siger han.

Det danske hold træner søndag for første gang på stadion i Udine forud for kampen mod Tyskland mandag aften klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce