Annonce
Kultur

Meget bedre fås det ikke: Dette skal du opleve på Heartland

London Grammar. Pressefoto.

Britisk skønsang, amerikanske lydeksperimenter, tysk legendestatus og dansk innovation. Vi guider dig til to koncerter og to talks, du ikke må misse på årets Heartland Festival.

Annonce
Annonce

Koncerter

London Grammar, lørdag kl. 19.30 på Lowland Stage.

London Grammars optræden på Heartland bliver bandets første på dansk jord nogensinde - og sikke et scoop! Efter succesdebuten fra 2013 er den britiske trio snart klar med deres andet udspil, "Truth Is a Beautiful Thing", der lover flere dybtfølte tekster, vokale kraftpræstationer og fængende melodier. Hør blot andensinglen "Big Picture" og mærk forsanger Hannah Reid bølge ind og ud af Dan Rothman og Dominic Majors flimrende, opløftende lydbillede.

Hør det hvis: Du tænder på bands som "Florence & The Machine" og "Daughter" og kan lide rocket pop med følelse og nærvær.

London Grammar. Pressefoto.
Flying Lotus. Pressefoto.

Flying Lotus, søndag kl. 00.00 på Highland Stage.

Om han skaber jazz, electronica eller hiphop skal jeg ikke kunne sige. Men Flying Lotus er lidt af en oplevelse. Den amerikanske DJ og producer har nægtet at lade sig rubricere på sine indtil videre fem albums, der hver især hvirvler, flimrer og banker som et pulserende elektronisk organ. På sit seneste album, "You're Dead" fra 2014, bød han på sprudlende gæsteoptrædener fra Snoop Dogg og Kendrick Lamar, og nu gæster han Heartland med et set, der kan gå i alle retninger. Skal man tro rygtet, er der tilmed en stor visuel oplevelse i vente.

Hør det hvis: Du kan lide elektronisk musik, der udfordrer dine sanser og din rytmik og gerne vil tages et spadestik dybere ned i genren end Diplo og Skrillex.

Flying Lotus. Pressefoto.
Werner Herzog. Foto: Scanpix.
Annonce

Talks

Werner Herzog & Sofi Oksanen, lørdag kl. 12.45.

Nulevende (film)legender fås ikke meget større end Werner Herzog. Siden starten af 70'erne har den tyske instruktør skabt et hav af unikke dokumentarfilm og spillefilm som "Aguirre, den gale erobrer", "Fitzcarraldo" og "Nosferatu". I en alder af 74 er Herzog er stadig aktiv, og hans kompromisløse visioner er stadig intakte, ligesom hans syn på verden, teknologien og naturen kun synes klarere, som årene går. Sammen med Finlands stjerneforfatter Sofi Oksanen skal han sætte Europas tilstand under luppen. Det kan kun blive stort.

Hør det hvis: Du er et reflekteret menneske, der ikke vil misse chancen for at opleve en af filmhistoriens mastodonter i egen person.

Werner Herzog. Foto: Scanpix.
Joshua Oppenheimer. Pressefoto.

Olafur Eliasson & Joshua Oppenheimer, lørdag kl. 18.00.

Her er to danske mænd, der går til kanten - Olafur Eliasson i sine sansemættede installationer og byrumsprojekter, Joshua Oppenheimer i sine frygtløse dokumentarfilm om det indonesiske folkedrab i 60'erne, "The Act of Killing" og "The Look of Silence", hvor særligt førstnævnte er en gedigent nyskabende bedrift inden for genren. Snakken om kunstnerisk ansvar bliver utvivlsomt interessant.

Hør det hvis: Du kan lide kunstnere, der søger det nye og det anderledes - og du er lidt stolt af, at to af dem er danske.

Joshua Oppenheimer. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce