Annoncørbetalt indhold

Medlemstallet for A-kasser og fagforeninger øges

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er gyldne tider for fagforeningerne og A-kassen. Fordi krisen er over os, er der også mange flere, der melder sig ind i begge for at sikre sig rettigheder, hvis de pludselig skulle stå uden arbejde. Der er alligevel forskel på fagforeninger. Her kan du få et solidt overblik over de fagforeninger og A-kasser, som du kan vælge imellem i Danmark. Læs videre og bliv meget klogere.

Fagforeningen har lange og stolte traditioner i Danmark. Siden arbejderne begyndte at forene sig i midten af 1800-tallet, har fagforeningen været en dominerende instans, når arbejderens rettigheder skulle sikres. I dag er næsten alle brancher dækket af en fagforening, og derfor er der også mange, der vælger at melde sig ind.

Alle fagforeninger tilbyder grundlæggende det samme for deres medlemmer: et sikkerhedsnet. Særligt i økonomiske kriser vokser medlemskabet for både A-kasser og fagforeninger, fordi mange pludselig kommer til at stå uden arbejde. Også for dem med arbejde kan medlemskab give ro i sindet. Når arbejdsmarkedet pludselig bliver usikkert, så er det afgørende at vide, at man kan lande et sikkert sted.

Forskel på fagforeninger

Der er forskel på de opgaver som forskellige fagforeninger varetager. Nogle fagforeninger går ind og kæmper en politisk kamp for en bedre overenskomst eller vilkår for visse brancher – det så blandt andet mere lærerlockouten for nogle år siden. Andre, de såkaldte gule fagforeninger, holder sig fra den politiske kamp, men fokusere udelukkende på det arbejdsmæssige som trivsel på jobbet og karriererådgivning.

Når de gule fagforeninger holder sig fra spørgsmål som overenskomster og mere fokusere på sparring og karriererådgivning, er det også hos dem, du finder de laveste priser om måneden. Her koster et medlemskab under 100 kroner om måneden, mens et medlemskab for andre fagforeninger kan svinge helt op til lidt under 500 kroner om måneden.

De gule fagforeninger kan være en fordel, hvis du ikke arbejder under overenskomst, men snarere vælger din egen vej på arbejdsmarkedet, der går uden om det fagspecifikke. Arbejder du derimod i et veldefineret felt som murer eller tømrer, frisør eller bare akademiker, så kan du finde en fagforening med en veletableret overenskomst, hvor du er sikret mange flere rettigheder end karriererådgivning og lignende.

Find den rigtige a-kasse til dig

Ligesom med fagforeninger findes der også et stort udvalg af arbejdsløshedskasser i Danmark. De hjælper dig med en sikker indkomst, hvis du skulle være uheldig at miste dit arbejde uanset grund. Du finder et overblik over alle a-kasser her, og der er mange både fagspecifikke og uspecificerede at vælge imellem.

De forskellige tilbud fra a-kasser hænger ofte sammen med medlemskaber til forskellige fagforeninger. Der er forskellige a-kasse-tilbud for eksempel til journalister, magistre, vvs’ere og jernbanearbejdere. En jernbanearbejder vil eksempelvis gennem Jernbaneforbundet være tilknyttet Min A-kasse, der omfavner alle mulige slags arbejdere.

Gratis tilbud for studerende

Mange A-kasser og fagforeninger er dermed knyttet til hinanden. De tilbyder derfor også gratis medlemskab til studerende. Alle, der har studeret på længevarende uddannelser, kender til det – studiet er både krævende og altopslugende, og derfor er der ikke altid tid til at kigge fremad. Med et gratis medlemskab i både fagforening og tilhørende a-kasse, vil du være godt sikret til tiden efter studiet.

Allerede fra endt studietid kan du sikre dig en indkomst og en god position til at finde det arbejde, der passer til dig og dine kompetencer. Her overlapper a-kassen med fagforeningen, for de vil med gennem din indkomst hjælpe dig tilbage i arbejde hurtigst muligt. Du får blandt andet vejledning og kurser i jobsøgning og kompetenceudvikling, som er en hel videnskab for sig selv.

Når man står uden arbejde, er der en hel verden, man skal lære at navigere i. Du kan også se det i de jobopslag, som dukker op. Gennem din a-kasse, fagforening og jobcenteret vil du lære at gennemskue, hvad det er, du skal kunne for at finde et arbejde, der matcher lige præcis dig.

Fagforeningens stolte traditioner

Som sagt går fagforeningens ideer tilbage til midten af 1800-tallet, hvor danskerne var nogle af de første til at organisere arbejderne i fælles front mod den måde, arbejdsgiverne udnyttede dem på dengang. Forholdet mellem arbejdere og arbejdsgivere har altid behøvet en mægler og her træder fagforeningerne ind på vegne af arbejderen.

Fagforeningen er som idé kommet langt i løbet af de sidste 150 år plus det løse, og de er under stadig udvikling. Hvis du er nysgerrig på, hvordan arbejdet har udviklet sig siden dengang fagforeningerne trådte ind på scenen, så er Arbejdermuseet i København et besøg værd. Her kan man få en god idé om, hvordan vi arbejde så sent som for 20, 50 og 100 år siden.

Med fortiden in mente træder vi varsomt ind i nye tider. Fagforeningerne må ligesom medlemmerne tilpasse sig et konstant skiftende arbejdsmarked. Det er ikke til at sige, hvad fremtiden bringer, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at arbejdsmarkedet er under heftig forandring.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.