Annonce
Assens

Medlemmer køber golfbane for tocifret millionbeløb: - Vi er meget tilfredse

Siden 2006 har der været golfbane i Barløse med Niels og Ann Haustrup i spidsen. Nu har medlemmerne overtaget den via et nystiftet investorselskab. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Golfanlægget i Barløse har fået nye ejere, efter klubbens medlemmer har skillinget mere end 3,5 millioner kroner sammen.

Barløse: 40 medlemmer af Barløseborg Golfklub har haft den store pung op ad lommen, så klubben overtager golfanlægget pr. 1. juli 2020.

Det oplyser bestyrelsen bag.

Det er Ann og Niels Haustrup, der for 13-14 år siden tog initiativ til at omdanne omkring 60 hektar landbrugsareal til en moderne golfbane ved proprietærgården Barløseborg i Barløse, som parret købte i 1990.

Annonce

Siden sidste sommer har golfklubben været i dialog med golfbaneejeren, og efter et halvt års seriøse drøftelser overtager golfklubben med hjælp fra det nystiftede investorselskab BGK Invest ApS baneanlægget, bygninger og maskinpark.

Bestyrelsesformand Arne Jakobsen oplyser, at 40 medlemmer har samlet godt 3,5 millioner kroner ind, som er "en pæn del af den samlede købesum".

- Det hjælper os til, at vi kan tage den efter-finansiering, der altid kommer efter et kreditforeningslån. Og så har sælgeren hjulpet os med et sælgerpantebrev, sådan at vi kan komme i mål med det, siger Arne Jakobsen, der bemærker, at samtlige medlemmer af golfklubben har sagt ja til købet over flere generalforsamlinger.

Bestyrelsesformanden ønsker ikke at oplyse den præcise købesum, men uddyber, at der er tale om et tocifret millionbeløb "lige på den anden side" af 10 millioner kroner.

Driver stedet videre

Klubbens bestyrelse vil forsætte driften af Barløseborg Golfbane med tilhørende restaurant på samme måde, som Ann og Niels Haustrup hidtil har drevet stedet.


Selvfølgelig er det lidt specielt at skille sig af med det, men jeg har nået en alder, hvor man ikke kan blive ved, hvis vi skal have lidt ud af vores alderdom.

Niels Haustrup, ejer af Barløseborg Golfklub


Desuden tilbydes alle ansatte at fortsætte i klubben, hvor Niels Haustrup i en periode vil hjælpe til med den daglige drift.

Siden 2006 har der været golfbane i Barløse med Niels og Ann Haustrup i spidsen. Nu har medlemmerne overtaget den. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Ifølge Arne Jakobsen var det baneejeren selv, der luftede, hvorvidt klubben på et tidspunkt ville overtage anlægget.

- Vi håber, at vi som minimum kan drive det på samme gode måde som de sidste tre-fire år. Det er vores lyst og mål, at vi gerne vil udvikle det lidt mere. Dels med nogle flere medlemmer og dels med flere aktiviteter. Det kan være flere gæstespillere på banen. I princippet kan det køre videre som de sidste tre år, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

Alle parter er tilfredse

Arne Jakobsen uddyber, at begge parter er "meget tilfredse" med salget.

- Jeg kan mærke på klubbens medlemmer, at de også er godt tilfredse med, at det er lykkedes, fordi det på den måde er en fremtidssikring af, at vi har et godt, aktivt klubliv herude, og det vil vi gerne køre videre på bedste vis, understreger han.

Golfbaneejer Niels Haustrup glæder sig også.

- Selvfølgelig er det lidt specielt at skille sig af med det, men jeg har nået en alder, hvor man ikke kan blive ved, hvis vi skal have lidt ud af vores alderdom, siger den 67-årige snart forhenværende ejer, der nikker ja til, at beslutningen er en smule vemodig.

- Man har selv gået og sat præg på banen og den måde, den bliver klippet og passet på, siger Niels Haustrup, der fortsætter som chefgreenkeeper et par måneder endnu.

- Jeg håber ikke, der kommer alt for store forandringer ind, men der er altid åbent for forandringer, når det er en forening, der ejer det. Der kommer sikkert en masse input fra medlemmerne. Golfspillere vil jo helst have en bane, der er nem at spille, så de kan lave en masse point, så jeg går ud fra, at der bliver ændret hér og dér, siger Niels Haustrup, der har været godt tilfreds med de mange år som golfbaneejer.

- Det er noget andet end at være landmand og gå alene på en gård med 180 hektar og så i stedet beskæftige sig med en masse mennesker. Det har da været spændende, siger Niels Haustrup.

Han og konen Ann fortsætter som medlemmer af klubben.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Nyborg For abonnenter

Ordblindhed satte en stopper for Lottes drøm: Nu sørger hun for en strømlinet kirkegård

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Annonce