Annonce
Odense

Medier må ikke filme: Vollsmose-borgere vil diskutere svære spørgsmål efter drab

Hvad kan og skal Vollsmose borgere selv gøre for at komme kriminaliteten og volden i bydelen til livs? Det er et af de svære spørgsmål, som beboerne opfordres til at komme med bud på, når Facebook-gruppen "Vollsmose sammen mod vold og kriminalitet" tirsdag aften holder møde i Vollsmose Kulturhus. Arkivfoto: Michael Bager.
Annonce

Odense: Sent om aftenen 24. juni blev den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail dræbt af skud i Egeparken i Vollsmose. Han blev et uskyldigt offer for en konflikt, som han ifølge Fyns Politi ikke var en del af.

Kort efter blev Facebook-gruppen "Vollsmose sammen mod vold og kriminalitet" oprettet for at diskutere og udveksler idéer til, hvordan borgere i Vollsmose og resten af Odense kan bekæmpe vold og kriminalitet. Gruppen, som siden har fået flere end 1100 medlemmer, holder tirsdag aften møde i Vollsmose Kulturhus med spørgsmålet "Vollsmose: Hvad gør vi nu?" som overskrift.

Har beboerne i Vollsmose selv et ansvar for, hvordan bydelen udvikler sig? Bør de selv tage mere ansvar, eller skal det overlades til myndighederne? Og hvordan kan man aktivt bekæmpe vold og kriminalitet?

Det er nogle af de spørgsmål, som deltagerne i mødet kan diskutere med hinanden og et panel, som indtil videre udgøres af Helle Lykke Nielsen, Center for Mellemøststudier på SDU og medforfatter til bogen "Kampen om Vollsmose", Shahbaz Aslam, træner i Vollsmose Boxing, og Ibrahim El-Hassan, bestyrelsesmedlem i Birkeparken og aktiv i Almen Modstand, den landsdækkende forening der kæmper for beboerrettigheder i de boligområder, der er udnævnt til ghettoer.

Arrangørerne har bedt paneldeltagerne om at dele deres syn på Vollsmose og deres mening om, hvad der kan gøres anderledes i bydelen.

Mødet er primært for beboere i Vollsmose, men det er åbent for alle. Der kan dog tales frit, for selvom medierne er velkomne til at dække mødet, får de ikke lov til at optage video under mødet, understreger arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce