Annonce
Udland

Irakisk militær: To raketter har ramt Bagdads Grønne Zone

-/Ritzau Scanpix

Der er faldet to raketter i topsikret område i Bagdad, hvor der er ambassader. Ingen skal være blevet såret.

To raketter er slået ned i Den Grønne Zone i Bagdad.

Det oplyser irakisk militær.

Der har umiddelbart efter angrebet været forskellige meldinger om, hvorvidt to eller tre raketter har ramt området. Men ifølge irakisk militær har to såkaldte Katjusja-raketter ramt i Den Grønne Zone.

Meldingen lyder umiddelbart, at der ikke er dræbte eller sårede i angrebet.

Den Grønne Zone er et topsikret område, hvor der ligger udenlandske ambassader - deriblandt den amerikanske mission, siger sikkerhedskilder.

Lyden af sirener er hørt inde i zonen. Politikilder fortæller til Reuters, at mindst en af raketterne ramte 100 meter fra den amerikanske ambassade.

Flere vidner har ifølge Reuters hørt to høje brag. Det beskriver DR's korrespondent Puk Damsgård, der befinder sig i Bagdad, også.

- Har lige hørt to høje eksplosioner fra omkring Den Grønne Zone, skriver hun på Twitter.

Angrebet sker, knap 24 timer efter at Iran sendte ballistiske missiler mod baser i Irak. Et angreb var mod basen Al-Asad i det vestlige Irak, hvor der også er danske soldater.

Også en luftbase i Erbil i den nordlige og kurdiske del af landet blev beskudt.

Ingen kom noget til ved disse angreb.

Missilerne fra Iran var hævn for drabet på den iranske general Qassim Soleimani, der natten til fredag blev ramt af en amerikansk drone i Bagdad.

Efter angrebene på militærbaserne har statsminister Mette Frederiksen (S) meddelt, at omkring 100 danske soldater vil blive flyttet ud af Irak til Kuwait.

30-40 soldater bliver tilbage. De soldater, der tages ud af landet, stod for en træningsmission, som er indstillet som følge af uroen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce