Annonce
Debat

Mediekritik. Kald mig bare "en gammel sur mand"

Palle Reimer

Læserbrev: Jeg synes, at man som borger er i sin gode ret til at kritisere noget, der ikke er i overens med fakta. Eksempelvis når en borgmester taler usandt, eller når en kommune laver masser af fejl, som koster borgerne flere millioner. Så må det være på sin plads, at man må have lov til at reagere.

Det allerværste er, når den eneste avis på Fyn, Fyens Stiftstidende, holder hånden over det regerende byråds flertal. Jeg mener, at en avis, udover at levere de aktuelle nyheder, også må være demokratiets vagthund.

Dette er slet ikke til stede her i Nyborg. Vi oplever derimod, at når man rører ved noget ubehageligt, så får man det, man skriver, slettet. Dette oplever vi også i Berlingske, på Facebook og i Fyens Stiftstidende. Medierne er så optaget af Facebook, at vi bliver blokeret hos dem, og blokeret i aviserne i samme periode.

Det er derfor, jeg skriver dette læsebrev, idet jeg mener, at vores ytringsfrihed er ved at blive begrænset, og demokratiet er i fare i vort land, og det er er farligt. Måske er vi på vej til det system, man havde i DDR. Overvågning og censur.

Det, jeg har oplevet, er, at man i avisen bliver kaldt gammel sur mand, The Moppes show, oraklet fra Slotsgade osv. Disse udtalelser kommer fra byrådsmedlemmer, når man løfter sløret for noget, der ikke tåler dagens lys. Når jeg så vil svare igen, bliver det imødegået fra redaktøren med begrundelsen: manglende plads.

Jeg har nu prædikatet ”gammel sur mand”, og det lever jeg godt med, idet jeg ikke accepterer avisernes ensrettet styring til skade for vores samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce