Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mediehus går nye veje: Det Rigtige Faaborg lancerer tøjserie

Det Rigtige Faaborg søgte efter fotomodeller via deres Facebook-side og en række lokale borgere meldte sig på banen. Det er dem, der nu præsenterer den nye tøjkollektion blandt andet i Det Rigtige Faaborgs decembermagasin. Foto: fiordstyle.dk
Hvert stykke tøj kommer i begrænset antal, og tøjserien har fået navnet Fiórd - inspireret af det gode liv i Vandkantsdanmark.

Faaborg: Der er ikke kun glittede magasiner, koncerter og radioudsendelser, der kommer ud af Det Rigtige Faaborg. Folkene bag har gennem det seneste år prøvet kræfter med blandt andet produktion af stikkelsbærbobler, fotobøger og sodavand, og nu indtages et helt nyt marked. Fredag lancerer Det Rigtige Faaborg en tøjserie under navnet "Fiórd" (græsk for fjord).

- Vi kan godt lide at have nogle fysiske produkter til at supplere vores forretning. Dengang vi startede Det Rigtige Faaborg, gav vi hinanden hånd på, at det skulle være sjovt, og vi skulle prøve nogle skøre ideer af. Og det her er en af de ideer, der har stået rigtig højt på ønskelisten, og som vi har arbejdet med igennem to år, og hele huset har været involveret, siger direktør Henrik Poulsen.

I første omgang præsenteres en række forskellige styles i begrænset antal via et website. Tøjet er produceret i økologisk bomuld, mens trykket er lavet lokalt i Faaborg. Med hvert stykke tøj følger et unikt nummer samt et stykke sejl, som lokale sejlere har budt ind i med. På mærkaten kan man så læse, hvor ens sejl har været i brug. Derudover tæller kollektionen også en "upcycling sail bag" (indkøbsnet) lavet af kasserede sejl.

- Det handler om at fortælle en historie. Vi har forsøgt at tage livet i Faaborg - områdets identitet - og indarbejdet det i tøjet. Vi er jo generelt bare stolte af vores område, og tøjet bærer sloganet "wave up your life", som også er en opfordring til at komme ud og prøve livet i vandkanten, siger Henrik Poulsen.

Annonce

Det handler om at fortælle en historie. Vi har forsøgt at tage livet i Faaborg - områdets identitet - og indarbejdet det i tøjet. Vi er jo generelt bare stolte af vores område, og tøjet bærer sloganet "wave up your life", som også er en opfordring til at komme ud og prøve livet i vandkanten.

Sommerfugle i maven

Håbet er, at tøjserien får et liv - også uden for Faaborg.

- En vild drøm er, at vi får solgt 200 enheder inden jul, men jeg tror også, at det kan være noget, der skal løbes i gang. Og hvis det slet ikke sælger, så er der ikke nogen, der kommer til at gå fra hus og hjem af den grund. Men så har vi til gengæld tøj nok til at klæde hele gesjæften her på det næste par år, lyder det muntert fra direktøren.

Han håber på sigt at kunne ansætte en medarbejder på deltid til at pakke og sende tøjet ud til kunderne, og muligheden for at have en "display-butik" overvejes også.

Tøjserien markedsføres først og fremmest via Facebook, Instagram samt en rækkere bloggere/influencere.

- Det er helt vildt spændende at stå her og se, hvor det kommer til at bevæge sig hen. Jeg har da sommerfugle i maven, det er helt klart det største projekt, vi har haft i regi af Det Rigtige Faaborg, siger Henrik Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce