Annonce
Erhverv

Medie: Stor fynsk virksomhed forhandler om salg

Nature Energy ejer 12 biogasanlæg - de fleste i Jyllands som her i Glansager. Arkivfoto: Henrik Rath
Odense-virksomheden Nature Energy - tidligere Naturgas Fyn - er genstand for købsforhandlinger, skriver mediet Agriwatch. Prisen bliver et stort milliardbeløb.

Odense: Ejerne af Nature Energy forhandler med mulige købere om et salg af virksomheden. Det skriver branchemediet Agriwatch med anonyme personer i ejerkredsen som kilder.

Overfor Agriwatch bekræfter bestyrelsesformand Jesper Lok, at der er stor interesse fra mulige købere. Han afviser dog, at der er forhandlinger.

- Der er en stor og tiltagende interesse for de grønne energikilder, og derfor også for Nature Energy. Vi har af samme grund fået en del henvendelser de seneste år, siger Jesper Lok til mediet.

Annonce

Ifølge Agriwatch vil prisen ved et eventuelt salg ligge på et tocifret milliardbeløb. Prisen afspejler den store interesse for at investere i grønne virksomheder.

Nature Energy var bedre kendt under sit tidligere navn Naturgas Fyn, da det leverede naturgas til en stor del af fynboerne og ejede nettet af gasrør på øen.

Splittet op

I 2018 solgte de fynske kommuner aktierne i selskabet til to udenlandske kapitalfonde og pensionsselskabet Sampension. I den forbindelse blev de to naturgasaktiviteter solgt til henholdsvis Energy Fyn og det statslige Energinet.

Tilbage er en stor satsning på etablering af biogasanlæg. Virksomheden har i mange år satset på biogas og har i de senere år investeret voldsomt i opbygningen af nye anlæg - som regel i samarbejde med lokale landmænd.

Der er en stor og tiltagende interesse for de grønne energikilder, og derfor også for Nature Energy. Vi har af samme grund fået en del henvendelser de seneste år

Jesper Lok, bestyrelsesformand, Nature Energy, til Agriwatch

Desuden har Nature Energy store ambitioner om at blive en international virksomhed og etablere 10-15 nye anlæg hvert år.

Væksten koster mange penge, så der er hvert år underskud i firmaet - i 2020 var det på 71 millioner kroner før skat. Omsætningen var på næsten 900 millioner kroner, og der var 243 ansatte.

Administrerende direktør Ole Hvelplund vil ikke udtale sig om sagen og henviser til bestyrelsesformand Jesper Lok, som det ikke har været muligt at få kontakt til.

Annonce

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bag gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce