Annonce
Nyborg

Medie: Nyborg oplagt til atomaffald

Industriområdet ved Nord i Nyborg nævnes af fagfolk som oplagt til et mellemlager for atomaffald. Arkivfoto: John Fredy.

Nyborg nævnt som mulig placering til et depot for atomaffald. Borgmester Kenneth Muhs (V) afviser spekulationerne

Nyborg: Industriområdet i nærheden af Nord (det tidligere Kommunekemi) i Nyborg vil være et oplagt sted at placere landets atomaffald i et såkaldt mellemdepot.

Det skriver Danmarks Radio i artikel om arbejdet med at finde ud af, hvor et mellemlager kan ligge. DR har ingen kilder på historien, men henviser til "folk i branchen". Der bliver ikke nævnt andre beliggenheder end Nyborg i artiklen.

Når Nyborg bliver nævnt, er det, fordi en rapport om arbejdet med at finde en placering til lageret nævner, at et godt sted kunne være et område med industri, der allerede tager hensyn til miljøkrav.

Her er der altså nogen, som har fået øje på området ved Nord, og DR's artikel slår fast, at der er 400 meter til nærmeste beboelse, og samtidig er der god infrastruktur.

Folketingets partier opgav for nylig tanken om at placere atomaffaldet fra forsøgsstationen på Risø i et slutdepot - det var her Kertinge Mark ved Kerteminde var inde i billedet. Nu handler det om at finde et mellemdepot, der placeres i en bygning oven på jorden et sted i landet.

En rapport fra GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) og Dansk Dekommissionering koncentrerer sig om at beskrive, hvor et mellemlager i hvert fald ikke kan ligge. Det er områder med grundvandsinteresser, steder, der er omfattet af Natura 2000-beskyttelse og kystområder, der er i fare for at blive oversvømmet.

Det sidste kan være et problem, hvis atomaffaldet bliver liggende på Risø ved Roskilde Fjord. Det er ellers en placering, som flere har peget på som indlysende.

Over for Danmarks Radio afviser Peter Gravesen at kommentere enkelte lokaliteter. Han er chefkonsulent i GEUS og sidder med i den tværministerielle arbejdsgruppe, som danner det faglige grundlag for arbejdet, der nu har ændret sig fra at have et slutdepot til et mellemlager som mål.

Annonce

Nej til affaldet

Borgmester Kenneth Muhs (V) havde ikke hørt om spekulationerne om atomaffaldet, før Stiftstidende gjorde ham opmærksom på artiklen på Danmarks Radios nyhedssite.

Og han er helt afvisende for at blive vært for et mellemdepot for atomaffald:

- Jeg har ikke hørt noget om det, men jeg arbejder hverken for at få mellemlager eller et slutlager eller nogen form for atomaffald til Nyborg, siger Kenneth Muhs.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce