Annonce
Sport

Medie: Kinesisk tv fjerner Arsenal-kamp efter Özil-kritik

Ozan Kose/Ritzau Scanpix
Mesut Özil har i opslag på Instagram og Twitter kritiseret Kina for at undertrykke et muslimsk mindretal.

Ifølge den kinesiske avis Global Times er kampen mellem Arsenal og Manchester City blevet droppet af den kinesiske statsstyrede tv-kanal CCTV.

Fredag kritiserede Arsenal-spilleren Mesut Özil i opslag på Instagram og Twitter Kina for at undertrykke det muslimske mindretal uighurerne i den nordlige del af landet.

- Den statsstyrede tv-station CCTV har fjernet Arsenals kamp mod Manchester City fra sit program, efter at Arsenal-stjernen Mesut Özils urigtige kommentar om Xinjiang har skuffet kinesiske fans og fodboldmyndigheder.

- Det kan også ske, at netkanalen PPTV ikke viser kampen, skriver Global Times i et opslag på Twitter.

Mesut Özil, der selv er muslim, skrev fredag, at uighurerne er "krigere, som modstår forfølgelse", og kritiserede Kina for at føre en alt for hård linje over for muslimerne.

- Koraner bliver brændt, moskéer lukket ned, muslimske skoler bliver forbudt, religiøse lærde er blevet dræbt en efter en. Alligevel vælger muslimer at tie stille, skrev Özil blandt andet i sit opslag.

Fra klubben var der ingen opbakning til Özils udsagn, da klubben lørdag kom med en udtalelse på det kinesiske sociale medie Weibo.

- Budskabet er helt og aldeles Özils personlige holdning. Som fodboldklub holder Arsenal af princip sig fra at involvere sig i politik, skrev Arsenals officielle profil.

Ifølge Reuters er Özils budskab også faldet Kinas Fodboldforbund for brystet. I en kommentar til Global Times siger en talsmand, at forbundet er "forarget og skuffet" over den tidligere Real Madrid-spillers opslag.

- Özils kommentarer er utvivlsomt sårende for kinesiske fans, som følger ham tæt. Og samtidig er hans kommentarer også sårende for det kinesiske folk. Vi kan ikke acceptere det, siger en talsmand ifølge avisen.

Kampen mellem Arsenal og Manchester City fløjtes i gang på Emirates Stadium klokken 17.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Vis dette opslag på Instagram

#HayirliCumalarDoguTürkistan ????

Et opslag delt af Mesut Özil (@m10_official) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce