Annonce
Sport

Medie: Fifa lader landene selv bestemme sæsonafslutning

Arnd Wiegmann/Reuters
Fifa er på vej med en udmelding om, hvordan fodboldsæsonen kan afsluttes, skriver The Athletic.
Annonce

Der er nyt på vej til alle dem, der er i tvivl om, hvordan fodboldsæsonen vil blive afsluttet.

Det mener The Athletic at vide.

Ifølge mediet vil Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) forlænge sæsonen på ubestemt tid og på den måde lade de nationale forbund om selv at bestemme, hvornår ligaer og turneringer kan spilles færdig.

På den måde tages der højde for, at konsekvenserne af udbruddet af coronavirus er forskellige i de enkelte lande.

Samtidig giver det bedre muligheder for at færdigspille sæsonen og undgå nedlukninger af ligaer før tid. Det opfordrede Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) i sidste uge fodboldeuropa til så vidt muligt at undgå.

Fifa vil også ændre datoerne for sommerens transfervindue, og der vil blive givet mulighed for at forlænge med spillere, hvis kontrakter står til at udløbe 30. juni, der er den sidste dag i en fodboldsæson i de fleste store ligaer.

Fifa vil med al sandsynlighed offentliggøre sin beslutning inden for de kommende to dage, skriver The Athletic.

Stort set al fodbold i verden har været sat på pause siden starten af marts. Kun i enkelte mindre fodboldnationer - eksempelvis Hviderusland, Burundi og Tajikistan - ruller bolden stadig.

Den belgiske liga var i sidste uge den første større europæiske fodboldliga, der valgte at stoppe sæsonen uden at spille den færdig. En beslutning, der formelt skal godkendes på en generalforsamling senere i april, hvilket regnes som en formalitet.

I Danmark er Superligaen og 1. division udsat på ubestemt tid. Sommerens EM-slutrunde, hvor København skulle have været medvært, er flyttet til 2021.

/ritzau/

Læs nyheden på The Athletic
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce