Annonce
Udland

AstraZeneca melder om forsinkede coronavacciner

AstraZeneca er klar til at sende vacciner til Europa, men mængderne bliver mindre end forventet. (Arkivfoto). Foto: Lee Smith/Reuters
Allerede inden vaccine fra AstraZeneca er blevet godkendt i EU, melder producenten om leveranceproblemer.
Annonce

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har meddelt EU, at producenten får problemer med at levere de planlagte doser vaccine mod covid-19.

Det bekræfter Statens Serum Institut over for Ritzau.

AstraZeneca oplyser, at de første leverancer tidsmæssigt vil blive sendt af sted til Europa som planlagt, men at mængden af vaccinedoser bliver mindre end lovet.

- Der er ingen planlagt forsinkelse i starten af forsendelsen af vores vaccine, hvis vi får godkendelse i Europa, skriver en talsmand for virksomheden i en mail til Ritzau.

- Men de oprindelige mængder vil være lavere end forventet på grund af reduceret udbytte på et produktionssted i vores europæiske forsyningskæde.

Vaccinen fra AstraZeneca er endnu ikke godkendt til brug i EU, men forventes at blive det i slutningen af januar.

Herefter vil vaccinerne blive distribueret til hospitaler og lægehuse i Europa.

Lægemiddelstyrelsen fortæller til TV2, at der "er tale om mindst en halvering af leverancen til hele EU". Derfor vil den danske vaccinationsplan skulle justeres, oplyser styrelsen til mediet.

AstraZeneca uddyber ikke over for Ritzau, hvad årsagen til den reducerede produktion er, eller hvilken fabrik der oplever problemer.

Men virksomheden understreger, at man "fortsætter med at øge produktionsmængderne" de kommende måneder.

- Vi leverer titals millioner doser i februar og marts til EU, skriver talsmanden for AstraZeneca.

Danmark har lagt billet ind på at købe 3,9 millioner doser af vaccinen fra AstraZeneca. Heraf har det været forventningen, at 700.000 af doserne - hvis vaccinen bliver godkendt - kan blive leveret til Danmark i løbet af februar.

Tallet bygger på en udregning fra Berlingske på baggrund af tal for forventede leverancer til Norge og Sverige.

I forvejen har to af de øvrige producenter af coronavaccine - Pfizer/BioNTech - varslet, at de heller ikke kan levere den lovede mængde vacciner til blandt andet Danmark.

I første kvartal vil der være en nedgang på 85-100.000 doser fra Pfizer/BioNTech, oplyste Statens Serum Institut tidligere på ugen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce