Annonce
Odense

- Medarbejdere som Ole er guld værd for firmaet

Ole Raahøj reparerer selv de mange bor, fordi de er dyre bare at skrotte, når de bliver slidte eller slået skæve. Foto: Simon Staun
Koncernchef i Larsen og Ibsen Holding A/S, der ejer både Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn, Claus Larsen, sætter stor pris på loyale medarbejdere som Ole Raahøj.

1. Hvad betyder det for jeres virksomhed at have ældre medarbejdere?

- Vores ældre medarbejdere har typisk været i virksomheden i mange år og har derfor en stor erfaring og viden inden for deres arbejdsområde. Men de har også viden om virksomhedens historie, kultur og værdier, som de deler med nye medarbejdere. Vores medarbejdere med høj anciennitet kender også om nogen vores kunder og deres behov.

2. Hvad kan de ældre medarbejdere bidrage med, som en nyere medarbejder ikke kan?

- De har værktøjskassen fyldt med en masse erfaring, som yngre medarbejdere endnu ikke har fået opbygget. Det er som sådan ikke alderen, der er afgørende, men mere det, at de har været i virksomheden i mange år og derfor bidrager til, at vores kunder får den bedst tænkelige service.

3. Kan det have ulemper med en stab, hvor gennemsnitsalderen er for høj?

- Hvis gennemsnitsalderen bliver for høj i medarbejderstaben, risikerer man, at tilførslen af ny viden og teori stagnerer. Det er vigtigt at have en medarbejderstab med variation i alderen, da yngre og ældre medarbejdere bidrager med noget forskelligt og ofte har en forskellig tilgang til opgaverne. En ulempe med en medarbejderstab med en høj gennemsnitsalder kan være, hvis for mange går på pension inden for en kort periode. Så risikerer man, at en masse viden og know-how går tabt.

4. Hvad betyder en ansat som Ole Raahøj for Hans Jørgensen & Søn?

- Ole er guld værd for os som virksomhed. Efter 47 år er han blevet en del af vores dna. Han var med til at udvikle bore-skæreafdelingen til det, den er i dag. Et resultat, vi er meget stolte af. Ole er en kompetent og arbejdsom medarbejder af den gamle skole, som går op i sit arbejde og løser alle opgaver og problemstillinger. Ole er en positiv og glad mand, som vi sætter stor pris på. Hans evige fløjten og sang på gangene løfter stemningen. Vores medarbejdere med høj anciennitet udviser i store træk stabilitet og er gode eksempler for vores mange lærlinge.

5. Hvor ofte har du og virksomheden gavn af Oles viden og historik?

- Det har vi jævnligt. I løbet af sine 47 år i virksomheden har han stået i mange forskellige situationer, som han kan trække erfaringer fra. Derudover kan Ole også fortælle historier om, hvordan tingene blev gjort i "gamle dage", hvilket giver nye medarbejdere en unik viden om, hvordan vi som virksomhed har udviklet os igennem tiden. Ole har også et utroligt kendskab til de forskellige byggerier, vi har opført i gennem årene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce