Annonce
Odense

Medarbejdere har corona: Seks ansatte sendt hjem fra Odense-plejecentre

På seks plejecentre er medarbejdere uden symptomer testet positiv for corona-virus og sendt hjem. Nu testes alle beboere og medarbejdere på de seks plejecentre. Munke Mose er et af dem. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Odense Kommunes plejecentre er hidtil gået fri for corona-smitte, men nu er der konstateret smitte hos medarbejdere på seks plejecentre. Smitten er fundet ved rutinemæssige tests af sundhedsmedarbejdere.
Annonce

Odense: Hidtil har Odense Kommune kunne bryste sig af, at corona-smitten ikke var nået ind til de gamle og svage på byens plejecentre.

Det er imidlertid slut nu, hvor der er konstateret smitte blandt medarbejderne på seks plejecentre inden for de seneste 14 dage. Der er dog foreløbig ikke nogle beboere, der er konstateret smittede.

Det er medarbejdere på Munke Mose Plejecenter, Herluf Trolle Plejecenter, Plejecenter Sanderum, Korsløkkehaven, Plejecenter Villestoften og Lokalcenter Rosengården, der har fået positive tests og er sendt hjem.

Smitten er fundet hos medarbejdere uden symptomer i forbindelse med de rutinemæssige tests af alt sundhedspersonalet, der foretages hver anden uge i kommuner, der har et incidenstal på over 20, hvilket stort set alle danske kommuner har for tiden.

På alle seks plejecentre er der lagt strategier for det videre forløb sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed, forklarer Jette Mark Sørensen, der er chef for Sundhed og Forebyggelse i Odense Kommune.

Alle medarbejdere og beboere bliver - så vidt muligt - testet med det samme, efter smitten er konstateret, og på syvende dagen. Er der nære kontakter, er der et andet og helt fast test-regime for det, siger hun.

Jette Mark Sørensen er ikke bekymret over, at der på kort tid er konstateret smitte på seks plejecentre i byen.

- Jeg tror, det er et udtryk for, at vi tester regelmæssigt blandt sundhedspersonalet, og det er blandt raske medarbejdere, man har fundet de smittede. Vores medarbejdere er alle blevet meget dygtige til at bruge de værnemidler, de skal, så jeg ser det som et udtryk for, at systemet virker, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce