Annonce
Nyborg

Medarbejdere filmet med skjult kamera: Nu lander it-skandale på ministers bord

Skoleleder på 4Kløverskolen i Ørbæk Palle Graae Nielsen var sygemeldt i en periode efter kontrolbesøget på skolen i november sidste år. Det fingerede angreb var ifølge Socialdemokratiets fynske folketingsmedlem Dan Jørgensen for voldsomt. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Socialdemokratiet på Christiansborg mener, Nyborg Kommune er gået alt for langt med opsætning af fælder og skjulte videooptagelser af ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk.

Nyborg: Det hører ingen steder hjemme at sætte fælder op for medarbejderne og optage dem med skjult kamera.

Det mener det fremtrædende medlem af Socialdemokratiets gruppeledelse på Christiansborg Dan Jørgensen.

Han vil nu inddrage undervisningsministeren i it-skandalen, hvor Nyborg Kommune samarbejdede med et it-konsulentfirma om et fingeret digitalt angreb på 4Kløverskolen i Ørbæk.

Under det fingerede angreb i november sidste år benyttede en sikkerhedskonsulent sig af et falsk id-kort og et skjult videokamera.

Og ifølge Dan Jørgensen var det at gå alt for langt i forsøget på at tjekke datasikkerheden.

- Det er jo ikke et spørgsmål om national sikkerhed eller terrorbekæmpelse. Derfor er det at gå alt for langt at bruge den slags metoder, fastslår han.

Annonce
Socialdemokratiets Dan Jørgensen vil have undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at forholde sig til it-skandalen i Nyborg. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Gråspurve med kanoner

Dan Jørgensen understreger, at det naturligvis er vigtigt at have styr på datasikkerheden, eftersom de ansatte i kommunerne i det daglige håndterer mange personfølsomme og fortrolige data.

- Men når man bevidst forsøger at lokke offentligt ansatte på skoler og i daginstitutioner i opsatte fælder, så skyder man altså gråspurve med kanoner. Det avler utryghed for de ansatte og skaber mistillid mellem medarbejdere og ledere, siger Dan Jørgensen.

Han vil med en stribe spørgsmål bede undervisningsminister Merete Riisager (LA) forholde sig til sagen fra Nyborg.

Ministeren skal blandt andet svare på, om hun vil sikre, at offentligt ansatte ikke bliver lokket i fælder, der er sat op af sikkerhedskonsulenter, som giver sig ud for at være nogle andre, end de er.

Dan Jørgensen vil også have ministerens svar på, om der i sagen fra Nyborg er sket et brud på den såkaldte ledelsesret.

It-skandalen har skabt utryghed blandt de ansatte i Nyborg Kommune, og skoleleder Palle Graae Nielsen har været sygemeldt i en længere periode.

Hvis det viser sig, at Nyborg Kommune har forbrudt sig mod gældende aftaler om, hvor langt man gå med kontrolforanstaltninger i forhold til offentligt ansatte, kan der være en fagretslig sag på vej.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce