Annonce
Sydfyn

Medarbejder tager ansvar for manglende politinotat: Jeg blev ikke styret af udvalgsformand eller ledelse

Politiets vurdering af svinget her ved banegården i Svendborg mente en medarbejder i forvaltningen godt kunne vente med at indgå i politikernes arbejde. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I en redegørelse om den såkaldte Klosterpladssag forklarer medarbejder i Svendborg Kommunes forvaltning, hvorfor han ikke orienterede andre om politiets vurdering af et vejforløb. Og at han ikke var under instruks fra hverken politikere eller administrationen.

Svendborg: - Jeg har ikke arbejdet under instruktion af hverken politikere eller administration i forhold til håndteringen af politiets kommentarer og forbehold af mail den 13. maj.

Sådan skriver en kommunal medarbejder i en redegørelse om den såkaldte Klosterpladssag. Redegørelsen er sendt til hele byrådet oven på flere ugers ballade om byfornyelsesprojektet Liv i Min By, hvor vejforløbet af et s-sving, en vurdering fra politiet, som ikke nåede frem til politikerne, beskyldninger om politisk indblanding og krav om en ekstern advokatundersøgelse er nogle af overskrifterne.

Men ifølge redegørelsen var det altså en kommunal medarbejder, der modtog politiets vurdering og valgte ikke at orientere ledelsen i forvaltningen eller politikerne om det.

Fyns Amts Avis er kommet i besiddelse af redegørelsen, efter forvaltningen har afvist at give aktindsigt i papirerne. Heri står, at medarbejderen modtog politiets vurdering af et skitseret vejforløb på Klosterplads den 13. eller 14. maj, og at han orienterede både eksterne og interne rådgivere om det. Men ikke chefer i forvaltningen eller politikerne.

Det skriver vedkommende selv.

- Jeg videregiver ikke denne viden til Områdeforum, ledelse eller udvalgets formand; hverken mundtligt eller skriftligt, skriver medarbejderen.

Venstre ville have undersøgt om udvalgsformand Flemming Madsen (S) havde påvirket forvaltningen i Klosterpladssagen. Det gjorde han ikke, skriver en medarbejder i en redegørelse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Stor konflikt

Klosterpladssagen handler om et større byfornyelsesprojekt, der skal forbinde by og havn i Svendborg, men på en del af området - Klosterplads - er der stor politisk uenighed om antallet af parkeringspladser. En del af dem kan nemlig blive ofret til fordel for bedre forhold for fodgængere og cyklister, og det er Venstre ikke glade for.

Derfor blev den manglende orientering af politiets notat - hvor de dumper det skitserede vejforløb, som har indvirkning på, hvor mange parkeringspladser, der kan være foran Sydbank på Klosterplads - anledning til en stor konflikt i Teknik- og Erhvervsudvalget den 15. august. Venstres Birger Jensen, der er politibetjent, påpegede, at der var problemer med at godkende netop det vejforløb. Men det kunne resten af udvalget altså ikke genkende, og Venstre trak sig efterfølgende fra det brede forlig om parkeringspladser i området, som for nylig er indgået.

Men efter mødet fandt administrationen ud af, at der rigtig nok var en vurdering fra politiet, og den pågældende medarbejder forklarer blandt andet i redegørelsen, at han ikke orienterede sin ledelse eller politikerne om det, fordi vejforløbet først på et senere tidspunkt skulle fastlægges.

- Yderligere vurderer jeg, at s-svingets eksakte udforming ikke er væsentlig i forhold til planforslagene, der behandles på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 15. august, skriver medarbejderen.

Annonce

Venstre stod alene

Få dage efter udvalgsmødet beklagede kommunaldirektør Erik Bendorf fejlen, tager ansvaret for den og foreslår, at sagen går om i fagudvalget. Men det var ikke nok for Venstre, der krævede en ekstern advokatundersøgelse af forløbet - mens de åbent stillede spørgsmål ved, om der har været politisk påvirkning fra udvalgsformand Flemming Madsen (S).

Det forslag stod Venstre helt alene med på et gruppeformandsmøde blandt byrådets partier den 30. august, og i stedet bestilte borgmester Bo Hansen (S) den interne redegørelse af forløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce