Annonce
Sydfyn

Medarbejder på Svendborg Sygehus smittet med corona

En ansat på Svendborg Sygehus er smittet med corona. Foto: Hans-Henrik Dyssel
En ansat på Ortopædkirurgisk afdeling er bekræftet positiv for covid-19 og er sendt hjem, og det samme er fire, som medarbejderen har været i kontakt med. Ingen patienter behøver være nervøse, forsikrer sygehusets lægelige direktør.
Annonce

Svendborg: En medarbejder på Ortopædkirurgisk Afdeling O på Svendborg Sygehus fik tirsdag aften symptomer på corona og meldte sig derfor syg, og fredag fik vedkommende svar på sin covid-19-test.

Ifølge Michael Dall, der er lægelig direktør på OUH og Svendborg Sygehus, var testen positiv, og afdelingsledelsen og sygehusets mikrobiologer og infektionshygiejniske eksperter gik derfor i gang med en såkaldt smittesporing. Et arbejde, som skulle klarlægge medarbejderens færden, og hvem vedkommende havde været i kontakt med.

Annonce

Yderligere fire sendt hjem

Resultatet af arbejdet blev, at yderligere fire ansatte blev sendt hjem, uden at de dog havde symptomer.


Vores smitteopsporing har vist, at medarbejderen ikke har været i nær kontakt til patienter. Den vurdering deler Styrelsen for Patientsikkerhed

Michael Dall, lægelig direktør


Michael Dall forsikrer, at ingen patienter behøver at være bekymrede.

- Vores smitteopsporing har vist, at medarbejderen ikke har været i nær kontakt til patienter. Den vurdering deler Styrelsen for Patientsikkerhed, siger han i en pressemeddelelse.

Medarbejderen, som er testet positiv, er i hjemmeisolation og skal være det indtil 48 timer efter symptomophør.

De fire andre medarbejdere skal være symptomfri og i stand til at fremvise negative corona-test, før de kan møde på job igen, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce