Annonce
Faaborg-Midtfyn

Medarbejder i Faaborgs hjemmepleje smittet med corona: Én borger og én kollega skal testes

Den smittede medarbejder i Faaborgs hjemmepleje var senest på arbejde i mandags. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
En medarbejder i hjemmeplejen er blevet konstateret smittet med corona. En borger og en kollega er sendt i isolation og skal testes fredag.
Annonce

Faaborg: En medarbejder i Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmepleje er blevet testet positiv for covid-19. Det skriver Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Medarbejderen arbejder i hjemmeplejegruppen Faaborg C og var senest på arbejde i mandags, men har efterfølgende holdt sig i isolation. Torsdag blev medarbejderen konstateret smittet.

Kommunen har modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vurderer, at én borger, som medarbejderen har været hos i mandags, skal testes for corona. Denne borger er orienteret om sagen og skal testes fredag.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ligeledes, at den smittede medarbejder kun har været i nær kontakt med en enkelt anden kollega. Denne kollega er orienteret om sagen og skal også testes fredag.

Grunden til, at testene først skal tages i morgen, er, at der ifølge sundhedsstyrelsens retningslinjer skal gå fire døgn, fra en evt. smitte, til smitten kan spores i en test.

Annonce

Smitten stiger lidt igen

Efter flere dage, hvor smittetallet i Faaborg-Midtfyn er dalet drastisk, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, at der torsdag er sket en lille stigning i kommunen.

Onsdag lå det såkaldte incidenstal i Faaborg-Midtfyn på 8, mens det torsdag er steget til 16.

Incidenstallet viser, hvor mange der er blevet konstateret smittet med corona per 100.000 borgere inden for de seneste syv dage. Torsdag er der således 8 smittede inden for den seneste uge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det nuværende incidenstal på 16 ligger stadig et stykke fra sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, hvor kommuner optræder, hvis tallet overstiger 20. Kerteminde Kommune er med et incidenstal på 67 i øjeblikket den kommune på Fyn med det højeste incidenstal.

Hvis du har symptomer på covid-19, skal du kontakte egen læge for at få en coronatest. Har du ikke symptomer, kan du bestille en tid på coronaprover.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce