Annonce
Assens

Medarbejder er fængslet: Politi fandt skarpladt pistol og lyddæmper i hans personaleskab

En 29-årig mand blev i sidste uge varetægtsfængslet, fordi Fyns Politi fandt en skapladt pistol og en lyddæmper i hans personaleskab i Frankfri. Genrefoto: Kristian Kirk Mailand/Maimento

En 29-årig medarbejder hos en virksomhed i Frankfri er blevet varetægtsfængslet, efter politiet under en ransagning hos virksomheden fandt en skarpladt pistol og en lyddæmper i hans personaleskab.

Frankfri: En 29-årig mand, som arbejder på en virksomhed i Frankfri, er varetægtsfængslet i fire uger for våbenbesiddelse. Han havde gemt en skarpladt pistol og en lyddæmper i sit personaleskab. Det oplyser anklager i sagen Christian Nielsen.

- Det er hans fortid, som gør det muligt at varetægtsfængsle ham. Retten fandt, at der var risiko for, at han ville begå ligeartet kriminalitet, hvis han var på fri fod, siger han.

Medarbejderen er tidligere dømt for overtrædelse af våbenloven, hvor han havde været i besiddelse af en kniv og et magasin til en pistol. Han nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret. Ud over det kom der ikke mange informationer fra den nu varetægtsfængslede medarbejder.

- Han ønskede ikke at udtale sig, inden han havde drøftet sagen med sin vante advokat, siger Christian Nielsen, som ikke ønsker at udtale sig om, hvilken virksomhed det drejer sig om.

Annonce

- Det er hans fortid, som gør det muligt at varetægtsfængsle ham. Retten fandt, at der var risiko for, at han ville begå ligeartet kriminalitet, hvis han var på fri fod ...

Politiet ransagede virksomheden

Våbnene i den 29-åriges personaleskab blev ifølge anklageren fundet under en ransagning af virksomheden. Det bekræftes af Fyns Politi.

"Fyns Politi kan bekræfte, at en sag om tyveri af skrot på havnen i Odense førte til ransagning af en virksomhed i Frankfri. I den forbindelse var politiet synligt til stede med det nødvendige antal politifolk i forhold til opgaven, et i øvrigt helt almindeligt setup i forbindelse med en sådan ransagning", skriver kommunikationsrådgiver Charlotte Nyborg i en mail.

Politiet vil i øjeblikket ikke ud mere flere oplysninger om ransagningen.

Hvad der i øvrigt lå til grund for ransagningen, og hvad der kom ud af den, kan politiet ikke oplyse noget om af hensyn til efterforskningen.

Efter fire uger skal retten tage stilling til, om den 29-årige fortsat skal være varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce