Annonce
Læserbrev

Med store kræfter følger et stort ansvar

Læserbrev: "Med store kræfter følger et stort ansvar". Det råd fik en ung Peter tidligt i sin karriere. Peter var en dag vågnet op med superkræfter, og verden lå for hans fødder. Intet kunne stoppe ham. Som edderkop i sit spind, sad han og kiggede ud over byen og på byens udvikling.De fleste af jer har nok regnet ud, at det ikke er Peter Rahbæk Juel jeg skriver om. Det er selvfølgelig Peter Parker, Spiderman, som fik det gode råd af sin onkel, Onkel Ben.

Socialdemokraterne med Peter Rahbæk Juel i spidsen fik et flot valg. Vælgerne har talt og givet Peter Rahbæk Juel borgmesterkæden. Den seneste uges begivenheder, viser dog, at borgmesteren godt kunne have brugt en Onkel Ben. Vi har i Odense Byråd – og faktisk i hele den danske politiske historie – haft en kultur om at tale sammen. På trods af politiske uenigheder, har vi altid været i stand til at sætte os sammen og forhandle løsninger frem.

De budgetforhandlinger, der foregik sidste uge, er et nybrud med den historie. Venstre var end ikke inviteret til forhandlingerne. Ud af et budget på 12 mia. kr. var vi blevet bedt om at blive væk begrundet i en politisk uenige om 35 mio. kr. Det er en politisk uenighed – nuvel

Men hvis vi alle bare skulle være enige med Socialdemokratiet, som udgangspunkt for at kunne starte en samtale om et budget. Kunne vi lige så godt opløse vores partier og melde os ind i Socialdemokratiet. Det må undre den almindelige borger, der bor i Odense, at vi ikke kan sætte os ned ved et bord og finde en aftale. Det troede jeg på. Det troede Venstre på.

Vi ønskede samtalen, og forhandlingen og håber fortsat byrådet kan se de store fordele ved brede forlig. Brede forlig skaber sikkerhed, men også mulighed for vi kan bruge tiden rigtigt på at udvikle idéer, politik og offentlig service i stedet for at skændes her i salen.

Vi håber derfor, at borgmesteren besinder sig fremover, og inviterer os ind til forhandlinger. Hvis vi er uenige og enderne ikke kan mødes efter vi har talt sammen, er sagen en anden. Vi er altid klar. Og der er faktisk mere vi er enige om end uenige om.

Venstre har været en del af en række af de større forlig, som har lagt grundstenen for byens nuværende forfatning. Fx den letbane vi er ved at bygge nu, havneomdannelsen, det nye HCA Hus, Den sidste Vollsmoseplan og utallige budgetter. Det kan godt være, at vi ønskede en reel gennemkørsel under Thomas B. Thriges Gade, men vi var ikke imod projektet om at udvikle området.

Der ligger et fælles ansvar for at blive enige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce