Annonce
Odense

Med på et afbud midt i valgkampen: Odenseansk byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget

Venstres Mark Grossmann er vant til at sidde i byrådssalen i Odense. Torsdag træder han for første gang ind i folketingssalen på Christiansborg som vikar for den sygemeldte Lars Christian Lilleholt. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mark Grossmann er byrådsmedlem i Odense for Venstre og skal midt i kommunalvalgkampen nu være vikar for den sygemeldte Lars Christian Lilleholt på Christiansborg.

Fyn: Fire gange har han forsøgt at få en plads. Og torsdag morgen lykkes det, når Venstres byrådsmedlem i Odense Mark Grossmann går op ad den brede trappe på Christianborg for først at skrive under på grundloven og siden i hvert fald midlertidigt at sætte sig i folketingssalen.

- Det bliver en vild dag. Selv om det er en rigtig ærgerlig baggrund, jeg kommer ind på, siger Grossmann.

Han afløser det fynske folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt, der er sygemeldt i foreløbig fire uger efter at have fået amputeret sin venstre storetå.

Annonce

Venstres første-suppleant på Fyn er egentlig Ole Pedersen, der er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, men han meldte sig sidste år ud af partiet, da han tabte kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget.

Alligevel har han krav på at overtage Lars Christian Lilleholts plads i Folketinget, da mandatet følger personen og ikke partiet. Ole Pedersen ønsker imidlertid ikke at overtage den ledige folketingsplads og på den vis blive løsgænger, mens  Lilleholt er sygemeldt.

- Jeg vil bruge mine kræfter på kommunalvalget, siger Ole Pedersen, der er spidskandidat for Lokallisten i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ikke helt grøn

Dermed går tilbuddet om midlertidigt at træde ind i Folketinget til Venstres anden-suppleant på Fyn - Mark Grossmann.

- Jeg blev noget overrasket over at få opkaldet fra Lars Christian Lilleholt onsdag. Dagen tog lige en noget anden drejning, men selvfølgelig er jeg klar, og jeg har sagt til min chef, at jeg er nødt til at melde afbud det næste stykke tid, fortæller Mark Grossmann, der er politiassistent ved Fyns Politi.

- Nu må jeg sørge for at udfylde rollen på Christiansborg bedst muligt og give den en over nakken. Jeg vil selvfølgelig stikke en finger i jorden, men man får ikke mange af den her slags chancer, og derfor har jeg ikke tænkt mig at sidde stille derinde, siger han.

At folketingsvikariatet falder oven i kommunalvalgkampen, som Mark Grossmann håber giver ham genvalg til Odense Byråd, afskrækker ham ikke. Og det har ikke ét sekund fået ham til at overveje at takke nej til den midlertidige folketingsplads.

- Jeg er så heldig, at jeg for to måneder siden blev færdig med at planlægge min valgkamp, og alle opgaver er delt ud. Og så er min fordel, at jeg har mange års erfaring i byrådet og ikke er helt grøn på den politiske scene, påpeger Grossmann.

Annonce

Hjem i weekenden

Men det handler vel også om at være synlig i byen under valgkampen, og det lyder lidt svært, når du skal være på Christiansborg?

- Jeg kan tage til Odense om aftenen til paneldebatter, og jeg kommer hjem i weekenderne, hvor man typisk møder vælgerne. Så jeg tror ikke, der bliver den store forskel. Det skal jeg kunne klare. Og jeg glæder mig rigtig meget, siger han.

Jeg vil selvfølgelig stikke en finger i jorden, men man får ikke mange af den her slags chancer, og derfor har jeg ikke tænkt mig at sidde stille derinde.

Mark Grossmann (V), folketingsvikar for Lars Christian Lilleholt

I Folketinget får Mark Grossmann plads i Forsvarsudvalget og Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Han har siddet i Odense Byråd siden valget i 2009, hvor han med 307 personlige stemmer fik en stol for Det Konservative Folkeparti. I 2012 skiftede han parti til Venstre - "jeg har igennem længere tid med beklagelse set, at Konservative har valgt at føre mindre og mindre borgerlig politik", lød hans begrundelse dengang - og i både 2013 og 2017 blev han genvalgt for Venstre med henholdsvis 700 og senest 1361 personlige stemmer.

Ved folketingsvalget i 2019 samlede Mark Grossmann 2600 personlige stemmer.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Odense

Venner åbner ny kiosk på Skibhusvej: Ville hellere være selvstændige end arbejde for andre

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce