Annonce
Odense

Med på et afbud midt i valgkampen: Odenseansk byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget

Venstres Mark Grossmann er vant til at sidde i byrådssalen i Odense. Torsdag træder han for første gang ind i folketingssalen på Christiansborg som vikar for den sygemeldte Lars Christian Lilleholt. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mark Grossmann er byrådsmedlem i Odense for Venstre og skal midt i kommunalvalgkampen nu være vikar for den sygemeldte Lars Christian Lilleholt på Christiansborg.

Fyn: Fire gange har han forsøgt at få en plads. Og torsdag morgen lykkes det, når Venstres byrådsmedlem i Odense Mark Grossmann går op ad den brede trappe på Christianborg for først at skrive under på grundloven og siden i hvert fald midlertidigt at sætte sig i folketingssalen.

- Det bliver en vild dag. Selv om det er en rigtig ærgerlig baggrund, jeg kommer ind på, siger Grossmann.

Han afløser det fynske folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt, der er sygemeldt i foreløbig fire uger efter at have fået amputeret sin venstre storetå.

Annonce

Venstres første-suppleant på Fyn er egentlig Ole Pedersen, der er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, men han meldte sig sidste år ud af partiet, da han tabte kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget.

Alligevel har han krav på at overtage Lars Christian Lilleholts plads i Folketinget, da mandatet følger personen og ikke partiet. Ole Pedersen ønsker imidlertid ikke at overtage den ledige folketingsplads og på den vis blive løsgænger, mens  Lilleholt er sygemeldt.

- Jeg vil bruge mine kræfter på kommunalvalget, siger Ole Pedersen, der er spidskandidat for Lokallisten i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ikke helt grøn

Dermed går tilbuddet om midlertidigt at træde ind i Folketinget til Venstres anden-suppleant på Fyn - Mark Grossmann.

- Jeg blev noget overrasket over at få opkaldet fra Lars Christian Lilleholt onsdag. Dagen tog lige en noget anden drejning, men selvfølgelig er jeg klar, og jeg har sagt til min chef, at jeg er nødt til at melde afbud det næste stykke tid, fortæller Mark Grossmann, der er politiassistent ved Fyns Politi.

- Nu må jeg sørge for at udfylde rollen på Christiansborg bedst muligt og give den en over nakken. Jeg vil selvfølgelig stikke en finger i jorden, men man får ikke mange af den her slags chancer, og derfor har jeg ikke tænkt mig at sidde stille derinde, siger han.

At folketingsvikariatet falder oven i kommunalvalgkampen, som Mark Grossmann håber giver ham genvalg til Odense Byråd, afskrækker ham ikke. Og det har ikke ét sekund fået ham til at overveje at takke nej til den midlertidige folketingsplads.

- Jeg er så heldig, at jeg for to måneder siden blev færdig med at planlægge min valgkamp, og alle opgaver er delt ud. Og så er min fordel, at jeg har mange års erfaring i byrådet og ikke er helt grøn på den politiske scene, påpeger Grossmann.

Annonce

Hjem i weekenden

Men det handler vel også om at være synlig i byen under valgkampen, og det lyder lidt svært, når du skal være på Christiansborg?

- Jeg kan tage til Odense om aftenen til paneldebatter, og jeg kommer hjem i weekenderne, hvor man typisk møder vælgerne. Så jeg tror ikke, der bliver den store forskel. Det skal jeg kunne klare. Og jeg glæder mig rigtig meget, siger han.

Jeg vil selvfølgelig stikke en finger i jorden, men man får ikke mange af den her slags chancer, og derfor har jeg ikke tænkt mig at sidde stille derinde.

Mark Grossmann (V), folketingsvikar for Lars Christian Lilleholt

I Folketinget får Mark Grossmann plads i Forsvarsudvalget og Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Han har siddet i Odense Byråd siden valget i 2009, hvor han med 307 personlige stemmer fik en stol for Det Konservative Folkeparti. I 2012 skiftede han parti til Venstre - "jeg har igennem længere tid med beklagelse set, at Konservative har valgt at føre mindre og mindre borgerlig politik", lød hans begrundelse dengang - og i både 2013 og 2017 blev han genvalgt for Venstre med henholdsvis 700 og senest 1361 personlige stemmer.

Ved folketingsvalget i 2019 samlede Mark Grossmann 2600 personlige stemmer.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Middelfart

Socialdemokraten Peter vil have meget mere skov: - Det er en af de vigtigste opgaver, det nye byråd kommer til at arbejde med

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Annonce