Annonce
Kerteminde

Med Munkebo som forbillede

Morten Eithz er endnu en solstråle fra Lindhøj Plejecenters mentorordning.

Den succesfulde mentorordning på Lindhøj Plejecenter vækker interesse i hele landet

Annonce

Munkebo: - Hvis jeg ikke var kommet herned i kælderen på Lindhøj Plejecenter, så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have haft det i dag.

Ordene kommer fra 25-årige Morten Eithz, der netop har skrevet lærlingekontrakt med Lindhøj. Om to år og fem måneder kan han skrive ejendomsservicetekniker på sit visitkort - eller på godt dansk: pedel.

Dermed er Morten Eithz endnu en af solstrålerne fra Lindhøj. For hverken Morten eller hans omgivelser havde troet på den udvikling, hvis man havde spurgt dem sidste år.

Morten Eithz havde i løbet af en ledighedsperiode udviklet angst i en grad, så han lukkede sig helt inde og var sygemeldt i et halvt år.

Men så var det, at han kom i arbejdsprøvning hos de gode folk på Lindhøj, og så gik det stærkt.

- Jeg er så glad for at være her, og jeg er fuldstændig sikker på, at havde det ikke været for Lindhøj, så var jeg ikke nået så langt med min angst, for selvom der er lidt endnu, så har jeg fået det meget bedre, fortæller han stolt.

Det er Jørgen Sthen Hansen, der er Mortens mentor fem timer om ugen.

Og samme Jørgen Sthen Hansen er på talerstolen, når FOA har uddannelseskonference i Middelfart den 30. november. Her skal han fortælle om, hvad der er hemmeligheden bag de mange succeser i Munkebo.

Han skal fortælle om en meget succesfuld mentorordning, der ikke blot foregår i pedelkælderen men rundt i alle afdelinger af plejecentret. Ordningen er så effektivt, at Lindhøj allerede har fået adskillige ufaglærte igennem uddannelsessystemet, så de i dag er faglærte.

Mentorordningen vakte interesse helt ind på FOA´s hovedkontor i København efter en artikel i Fyens Stiftstidende i januar. Derfra sendte man en delegation, der brugte en hel dag på at studere ordningen i Munkebo.

Siden har FOA´s fagblad været på besøg, hvilket man kunne læse om i det nyeste blad, og der kommer meget mere i næste nummer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce