Han har forlængst vist sine evner som investor og aktivt bestyrelsesmedlem i en række af de mest omtalte og succesfulde virksomheden indenfor it og robotområdet på Fyn.
Onsdag før middag fik den fynske investor og erhvervsmand Torben Frigaard Rasmussen så papir på, hvor god han er, da foreningen af Danske Business Angels udråbte Frigaard til årets danske business angel.
Dermed har Fyn vundet titlen to år i træk, da en anden fynsk investor, Helge Munk, vandt titlen sidste år. Det var også Helge Munk, som overrakte en glad Torben Frigaard Rasmussen prisen på scenen i Odense Congress Center.
- Jeg er utrolig stolt og glad over, at det danske investormiljø anerkender den indsats, jeg har gjort og fortsat gør for at hjælpe nye virksomheder og inspirere andre til at investere, siger Torben Frigaard Rasmussen til Fyens.dk
Store succes-historier
Han var med til at skabe en stor succes med firmaet E-conomic, Esoft, Retail Internet, investerede og var med til at sælge robotsuccesen Mobile Industrial Robots for 1,7 milliarder kroner, og i øjeblikket sidder han som investor og bestyrelsesformand i it-virksomheden Umbraco, der skaber de cms-byggesten, som en halv million websites og hjemmesider verden over er bygget med.
Han har international erfaring fra flere år i USA, sidder i dag som næstformand i Den Fynske Bladfond og er kendt som en investor og professionelt bestyrelsesmedlem, der gerne vil ind og spille en aktiv rolle for at hjælpe virksomheden og iværksætteren bedst muligt.
Torben Frigaard Rasmussen, som er bosiddende i Dalum med sin amerikanske hustru og børn, har investeret og spiller en aktiv rolle i en lang række større og ikke mindst mindre virksomheder i dag. Senest har han etableret sit eget iværksætterhus i Odense, hvor en håndfuld små iværksættere får tag over hovedet i en tidligere bank-bygning på Dalumvej og adgang til vejledning fra Frigaard selv.
Sætter ikke tempoet ned
Den nye pris, de mange succes-historier og en mere end solid bankkonto efter flere store salg af bl.a. MIR får dog ikke Frigaard til at lette foden fra speederen. Eller starte golfvognen mere, end han gør.
- Jeg kunne godt bruge min tid på at få sænket mit golfhandicap, men det har jeg absolut ingen interesse i. Jeg har haft en succes, som jeg mener forpligter mig til at fortsætte mit arbejde og hjælpe andre. Jeg vil gerne gøre en forskel og være med til at inspirere andre til at starte virksomheder og ikke mindst investere ind i de mange gode iværksættervirksomheder og firmaer, vi har i Odense og på Fyn, så den her pris får mig på ingen måder til at ændre mit engagement, siger årets danske business angel.