Annonce
Erhverv

Med i MIR, Umbraco og E-conomic: Fynske Torben Frigaard er Danmarks bedste investor

Torben Frigaard Rasmussen, særdeles aktiv investor og professionel bestyrelsmedlem fra Fyn, er årets danske business angel. Torsdag blev han hædret i OCC af foreningen af danske business angels, som dermed for andet år i træk vælger en fynbo. Foto: Nicolas Cosedis
Han er aktiv i en lang række virksomheder og har navne som Mobile Industrial Robots, E-conomic og Esoft på listen over succes-historier, han har investeret i. Torben Frigaard Rasmussen er årets business angel. Det er andet år i træk, prisen går til Fyn.

Han har forlængst vist sine evner som investor og aktivt bestyrelsesmedlem i en række af de mest omtalte og succesfulde virksomheden indenfor it og robotområdet på Fyn.

Onsdag før middag fik den fynske investor og erhvervsmand Torben Frigaard Rasmussen så papir på, hvor god han er, da foreningen af Danske Business Angels udråbte Frigaard til årets danske business angel.

Dermed har Fyn vundet titlen to år i træk, da en anden fynsk investor, Helge Munk, vandt titlen sidste år. Det var også Helge Munk, som overrakte en glad Torben Frigaard Rasmussen prisen på scenen i Odense Congress Center.

- Jeg er utrolig stolt og glad over, at det danske investormiljø anerkender den indsats, jeg har gjort og fortsat gør for at hjælpe nye virksomheder og inspirere andre til at investere, siger Torben Frigaard Rasmussen til Fyens.dk

Annonce
Sidste års vinder, Helge Munk, tidligere stifter af it-virksomheden Munk IT og nuværende investor i bl.a. dronevirksomhederne Lorenz Technology og Quadsat, overrakte prisen til dettes års danske business angel, Torben Frigaard Rasmussen. Foto: Nicolas Cosedis

Store succes-historier

Han var med til at skabe en stor succes med firmaet E-conomic, Esoft, Retail Internet, investerede og var med til at sælge robotsuccesen Mobile Industrial Robots for 1,7 milliarder kroner, og i øjeblikket sidder han som investor og bestyrelsesformand i it-virksomheden Umbraco, der skaber de cms-byggesten, som en halv million websites og hjemmesider verden over er bygget med.

Han har international erfaring fra flere år i USA, sidder i dag som næstformand i Den Fynske Bladfond og er kendt som en investor og professionelt bestyrelsesmedlem, der gerne vil ind og spille en aktiv rolle for at hjælpe virksomheden og iværksætteren bedst muligt.

Torben Frigaard Rasmussen, som er bosiddende i Dalum med sin amerikanske hustru og børn, har investeret og spiller en aktiv rolle i en lang række større og ikke mindst mindre virksomheder i dag. Senest har han etableret sit eget iværksætterhus i Odense, hvor en håndfuld små iværksættere får tag over hovedet i en tidligere bank-bygning på Dalumvej og adgang til vejledning fra Frigaard selv.

Sætter ikke tempoet ned

Den nye pris, de mange succes-historier og en mere end solid bankkonto efter flere store salg af bl.a. MIR får dog ikke Frigaard til at lette foden fra speederen. Eller starte golfvognen mere, end han gør.

- Jeg kunne godt bruge min tid på at få sænket mit golfhandicap, men det har jeg absolut ingen interesse i. Jeg har haft en succes, som jeg mener forpligter mig til at fortsætte mit arbejde og hjælpe andre. Jeg vil gerne gøre en forskel og være med til at inspirere andre til at starte virksomheder og ikke mindst investere ind i de mange gode iværksættervirksomheder og firmaer, vi har i Odense og på Fyn, så den her pris får mig på ingen måder til at ændre mit engagement, siger årets danske business angel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce