Annonce
Faaborg-Midtfyn

Med hjælp fra læserne: Her er hullerne i de faaborg-midtfynske veje

Læserne har sendt billeder af vejhuller efter opfordring fra avisen. Møder du et hul på din vej, så tag gerne et billede og send det til os. Læserfoto
Læsere kan indtil mandag den 10. juni sende billeder af vejhuller til avisen. Herefter udvælger avisen det værste hul, som kommunens vejafdeling har lovet at lappe.

Faaborg-Midtfyn: Faaborg, Øster Hæsinge, Gislev. Avisen har modtaget billeder af huller i vejen fra alle dele af Faaborg-Midtfyn Kommune.

I forbindelse med den journalistiske kampagne Vores veje, hvor avisen sætter fokus på trafik og trafiksikkerhed, har vi opfordret læsere til at sende billeder af vejhuller ind. Og det har flere læsere gjort.

Annonce

 

Janne Stolberg Jensen har blandt andet skrevet, at der er mange dybe huller i vejkanten på Fjellebrovej mellem Espe og Kværndrup. "De høje kanter kan give skader på bilerne, når de presses ud af modgående trafik."

Susie Thrysøe Kristiansen har også sendt billeder fra Årslev-vænget Knud Bankesgyden. "Især bunden af vænget er slemt," mener hun.

Kender du til et hul i en af vejene i Faaborg-Midtfyn Kommune, kan du stadig nå at sende et billede af hullet til os. Det kan du gøre på mail til faaborg-midtfyn@fyens.dk.

Mandag den 10. juni finder vi frem til det værste hul, og sammen med kommunens vej-afdeling og et par politikere rykker vi ud for at lappe det og samtidig debattere trafik og trafiksikkerhed. Det sker torsdag den 13. juni.

Listen over de øvrige huller overleverer vi naturligvis til vej-afdelingen, så de kan blive undersøgt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce