Annonce
Assens

Med hestevogn fra Jelling til Nordkap

SKYDEBJERG: Mange danskere har været på Nordkap, men det er nok de færreste, som har taget den lange tur i hestevogn. Vejmanden i Jelling, Per Bové, er en undtagelse.

I april 1997 tog han et halvt års orlov fra sit arbejde, spændte sine to nordbagger-heste Bølle og Bums for sin ombyggede campingvogn og drog så ellers ud på de nordiske landeveje med kurs mod det europæiske fastlands nordligste punkt.

Turen gennem Sverige blev en stor oplevelse. De stilige svenskere tog med åbne arme mod "den skøre dansker", og overalt mødte han stor hjælpsomhed.

Nordkap blev nået, da midsommernatten var kortest, og hjemturen blev til mange gensyn med de svenske venner fra udturen. I september 1997 kom Per Bové hjem til Jelling - til samme festivitas og presseopbud, som da han drog af sted.

Tirsdag aften den 15. januar fortæller han om sine oplevelser og viser lysbilleder fra turen under overskriften "Jelling-Nordkap tur/retur i hestevogn". Det sker i forsamlingshuset Skydebjerg Gamle Skole. Desuden underholder han med sang og guitarspil i bedste Povl Dissing-stil.

Skydebjergforeningen står bag arrangementet. Der tages entre, men så er der også inkluderet kaffe og brød i prisen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
GOG

GOG-bronze - tak for støtten, publikum

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Odense

Kritik af klima-anbefalinger: Pensionisten Per Andenæs har købt en benzinbil og har ikke råd til at skifte den ud

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Faaborg-Midtfyn

Alle sanser bombarderet: Det her museum skal nok få folk til at flytte til Faaborg

Annonce