Annonce
Fyn

Med corona-uvisheden: GOG har stoppet salg af sæsonkort

Usikkerheden om, hvor mange tilskuere af gangen, der må se disse profiler i aktion, fik fredag GOG til at lukke for salget af sæsonkort. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det økonomisk givtige og coronaudsatte pokal-Final 4 i Herning er også i farezonen. Den store begivenhed i slutningen af september med blandt andet GOG som deltager bliver således kun gennemført, hvis der bliver givet tilladelse til samlet 10.000 tilskuere over de to dage.
Annonce

HÅNDBOLD: Uvisheden om, hvor mange tilskuere, klubberne må lukke ind i arenaerne i den kommende sæson, rammer tophåndbolden markant.

Uvisheden fik fredag GOG til at lukke for yderligere salg af sæsonkort.

- Vi mangler klare meldinger fra myndighederne om, hvor mange tilskuere, vi må lukke ind til kampene, siger Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand for Divisionsforeningen Håndbold.


Hvis der ikke bliver tilladt flere tilskuere, vil GOG og alle andre klubber være udfordret, og flere vil lukke. Alternativet er ny kompensation fra staten

Kasper Jørgensen, direktør i GOG og formand for Divisionsforeningen Håndbold


Pt er den officielle melding for myndighederne, at der til professionel sport - som eksempelvis en ligakamp i håndbold - må være forsamlet 500, og Kasper Jørgensen peger på, at det i givet fald kun vil betyde cirka 400 tilskuere, fordi de sidste 100 personer blandt andet er spillere, leder og officials. Kasper Jørgensen tilføjer:

- Vi har allerede solgt over 400 sæsonkort, så i den aktuelle situation har vi altså valgt at stoppe for yderligere salg.

- Hvad gør I i forhold til dem, der allerede har købt sæsonkort?

- Ikke noget pt. Netop fordi alt er så uafklaret.

Klar kondition

I weekenden den 14. og 15 marts skulle sidste sæsons pokal-Final 4 have været afgjort i Jyske Bank Boxen i Herning.

Med TTH Holstebro, Skanderborg Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg og GOG som deltager - og med samlet 14.000 tilskuere over de to dage - var der lagt op til en håndboldfest i arena og på tv, der samtidig ville kunne indbringe hver af de fire klubber en indtægt på mellem 300.000 og 500.000 kroner.

Coronaudbruddet betød imidlertid, at arrangementet blev flyttet til weekenden den 26. og27. september. Men nu er det udsatte Final 4 også kommet i farezonen. De fire klubber og Divisionsforeningen holdt møde fredag. Det blev besluttet, at der vil blive truffet beslutning om en gennemførelse eller endelig aflysning i slutningen af næste uge eller i starten af uge 34.

Men der er under alle omstændigheder en klar kondition for en eventuel gennemførelse af Final 4: Arrangørerne vil have myndighedernes tilladelse til at lukke 10.000 tilskuere ind over de to dage - altså 5000 om lørdagen og 5000 om søndagen.

- Kasper Jørgensen, tror du selv på den mulighed?

- Ja, det skal jeg. Men lige nu er det nok mere med hjertet end med maven.

Der vil ifølge Kasper Jørgensen i givet fald blive tale om en aflysning - af to grunde: Fordi det vil være svært at presse et så stort arrangement ind i et i forvejen markant kampprogram i den nye sæson. Og fordi et arrangement flyttet længere frem vil komme for tæt på næste års Final 4 - i marts 2021.

Annonce

Udfordrede klubber

Kasper Jørgensen har allerede tidligere varslet et sekscifret underskud i GOG's professionelle selskab for det regnskabsår, som sluttede 30. juni - trods coronakompensation fra staten. Og nu er det nye regnskab allerede under pres - for GOG og mange andre klubber - med udsigten til muligvis kun at måtte lukke 400 tilskuere ind til kampene, når den nye sæson begynder om få uger.

- Hvis der ikke bliver tilladt flere tilskuere, vil GOG og alle andre klubber være udfordret, og flere vil lukke. Alternativet er ny kompensation fra staten, fastslår Kasper Jørgensen.

I samarbejde med DIF har Divisionsforeningen fremsendt konsekvensberegninger for klubberne til myndighederne, hvis det højest tilladte tilskuertal bliver 400 - mange klubber vil tabe mellem 50 og 70 procent af deres omsætning, blandt andet GOG - og i givet fald appelleret om økonomisk kompensation.

GOG spiller efter planen sin første kamp i den nye ligasæson fredag den 4. september hjemme mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce