Annonce
Nordfyn

Med corona-regler: Politikerne mødes igen ansigt til ansigt

Til det sidste møde inden sommerferien kan politikerne atter indtage deres pladser i byrådssalen på Bogense Rådhus. Men hver anden stol skal rykkes væk fra bordet, så politikerne må rejse sig og gå ind til mikrofonen, når de får ordet. Imens må sidemændene så rykke væk. Arkivfoto: Henrik Larsen
Annonce

Bogense: Når den nordfynske kommunalbestyrelse mødes tirsdag (30.6.) til det sidste møde inden sommerferien, sker det for første gang siden februar i byrådssalen på Bogense Rådhus.

De mellemliggende møder har på grund af risikoen for corona-smitte været afviklet digitalt, men nu er forsamlingsreglerne lempet så meget, at politikerne igen kan mødes ansigt til ansigt, mens de arbejder sig igennem dagsordenens punkter.

Det betyder dog langtfra, at alt er, som det var, før virussen vendte op og ned på alt.

På forhånd har politikerne fået en mail med en udførlig beskrivelse af, hvordan de skal forholde sig for at overholde myndighedernes anbefalinger og restriktioner.

Det betyder blandt andet, at politikerne skal indfinde sig i byrådssalen i den rækkefølge, som de skal sidde omkring bordet, så de ikke kommer til at passere hinanden.

Derfor gælder især for den ene side af salen om at holde tungen lige i munden, fordi der, siden de sås sidst, er ændret på pladserne, efter at Pia Longet har forladt Socialdemokratiet for at blive løsgænger.

Hver anden stol vil desuden være trukket væk fra bordet og ud mod væggen, for at politikerne kan holde en meters afstand, og eventuelle tilhørere må ikke komme ind i selve byrådssalen, men skal sidde i et sidelokale eller følge med på Kommune TV.

Endelig betyder corona-reglerne også, at politikerne må droppe den fællessang, der normalt indleder møder i kommunalbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce