Annonce
Nordfyn

Med 430 bisoner i baggrunden laver Ditlevsdal Bison Farm to dage lang musikfestival

4. og 5. juli 2019 bliver Ditlevsdal Bison Farm rammen om en to dage lang musikfestival. Arkivfoto: Michael Bager

Ditlevsdal Bison Farm bliver arrangør af en to dage lang musikfestival til sommer. På plakaten er blandt andre Johnny Madsen, Ester Brohus og Tamra Rosanes. Og som silhuetter i baggrunden vil være de mange bisioner.

Morud: Fyn får en ny musikfestival og en ganske udsædvanlig én af slagsen.

Det er Ditlevsdal Bison Farm ved Morud, som 4.-5. juli næste år, arrangerer en to dage lang festival med deltagelse af både kendte og ukendte danske bands og musikere. Med i et vist omfang vil også være farmens 430 bisioner. Som festivalgæst vil man kunne iagttage dem som silhuetter i baggrunden - og vel at bemærke sikkert indhegnet.

- Vi bestræber os at skabe en både musikalsk og gastronomisk helhedsoplevelse, og forhåbentlig kan festivalen udvikle sig til at blive en tradition, siger Niels Henrik Ove, ejer af bisonfarmen.

4. juli er den amerikanske uafhængighedsdag, og festivalen, kaldet Ditelvsdal Open Air, kommer i det anerledes og meget amerikanske miljø også til at kredse om den fejring. Blandt andet gennem en eller flere spændende talere. Hvor mange gæster, der kommer, kan Niels Henrik Ove selvsagt kun gisne om.

Han planlægger efter, at der kommer et par tusinde, og planerne går også i retning af, at det skal være muligt at overnatte på festivalområdet, hvor der vil blive tændt bål og opsat fakler. Et nøglepunkt er, at det skal en intim festival.

Annonce

Navne på plakaten

Der bliver to scener. Én henvendt til de mindre kendte navne og én til festivalens største trækplastre, Johnny Madsen, Poul Krebs, Dodo & The Dodos, HUSH, Ester Brohus og Tamra Rosanes.

Festivalen kommer også til at indeholde et Western Show, fyrværkeri, og på den kulinariske front vil der være fokus på bisonkød i diverse afskygninger.

Ditlevsdal Bison Farm og Europas største bisonfarm, og opmuntret af den succes, det var at holde et Open Air arrangement sidst på sommeren i anledning af farmens 25 års jubilæum, tror Niels Henrik Ove på, at der er også er basis for at springe ud som arrangør af en musikfestival.

Hvad siger bisionerne? Ifølge Niels Henrik Ove er de ligeglade.

- Også på den måde er de robuste dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];