Annonce
Nordfyn

Med 430 bisoner i baggrunden laver Ditlevsdal Bison Farm to dage lang musikfestival

4. og 5. juli 2019 bliver Ditlevsdal Bison Farm rammen om en to dage lang musikfestival. Arkivfoto: Michael Bager

Ditlevsdal Bison Farm bliver arrangør af en to dage lang musikfestival til sommer. På plakaten er blandt andre Johnny Madsen, Ester Brohus og Tamra Rosanes. Og som silhuetter i baggrunden vil være de mange bisioner.

Morud: Fyn får en ny musikfestival og en ganske udsædvanlig én af slagsen.

Det er Ditlevsdal Bison Farm ved Morud, som 4.-5. juli næste år, arrangerer en to dage lang festival med deltagelse af både kendte og ukendte danske bands og musikere. Med i et vist omfang vil også være farmens 430 bisioner. Som festivalgæst vil man kunne iagttage dem som silhuetter i baggrunden - og vel at bemærke sikkert indhegnet.

- Vi bestræber os at skabe en både musikalsk og gastronomisk helhedsoplevelse, og forhåbentlig kan festivalen udvikle sig til at blive en tradition, siger Niels Henrik Ove, ejer af bisonfarmen.

4. juli er den amerikanske uafhængighedsdag, og festivalen, kaldet Ditelvsdal Open Air, kommer i det anerledes og meget amerikanske miljø også til at kredse om den fejring. Blandt andet gennem en eller flere spændende talere. Hvor mange gæster, der kommer, kan Niels Henrik Ove selvsagt kun gisne om.

Han planlægger efter, at der kommer et par tusinde, og planerne går også i retning af, at det skal være muligt at overnatte på festivalområdet, hvor der vil blive tændt bål og opsat fakler. Et nøglepunkt er, at det skal en intim festival.

Annonce

Navne på plakaten

Der bliver to scener. Én henvendt til de mindre kendte navne og én til festivalens største trækplastre, Johnny Madsen, Poul Krebs, Dodo & The Dodos, HUSH, Ester Brohus og Tamra Rosanes.

Festivalen kommer også til at indeholde et Western Show, fyrværkeri, og på den kulinariske front vil der være fokus på bisonkød i diverse afskygninger.

Ditlevsdal Bison Farm og Europas største bisonfarm, og opmuntret af den succes, det var at holde et Open Air arrangement sidst på sommeren i anledning af farmens 25 års jubilæum, tror Niels Henrik Ove på, at der er også er basis for at springe ud som arrangør af en musikfestival.

Hvad siger bisionerne? Ifølge Niels Henrik Ove er de ligeglade.

- Også på den måde er de robuste dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce