Annonce
Udland

May nægter at gå: Jeg vil følge det her til dørs

Premierminister Theresa May holdt. torsdag aften pressemøde i London. Her understregede hun, at hun ikke ser andre alternativer til hendes aftaleudkast til en brexitaftale.

Den britiske premierminister afviser at trække sig og vil have sit aftaleudkast til afstemning i Underhuset.

Den britiske premierminister Theresa May afviser blankt at trække sig fra posten som konservativ partileder.

Det slår hun fast på et pressemøde i London.

- Jeg har en pligt overfor de britiske vælgere og overfor mit parti. Jeg kommer til at følge det her til dørs.

Tidligere torsdag har en række konservative parlamentsmedlemmer ellers erklæret deres mistillid til hendes lederskab. Heriblandt den ledende brexittilhænger Jacob Rees-Mogg.

Mistilliden kommer på bagkant af det udkast til en aftale om brexit, som May kunne præsentere onsdag aften.

Et flertal af hendes ministre stemte for at godkende udkastet, men der var også flere, der stemte imod.

Torsdag morgan valgte to ministre at trække sig fra hendes kabinet i protest mod aftaleudkastet.

Brexittilhængere beskylder aftalen for at give alt for meget magt til EU, særligt på spørgsmål om EU's toldunion samt grænsedragningen mellem Irland og Nordirland.

På pressemødet slår Theresa May dog tilbage på kritikerne.

- Ingen er kommet med en alternativ plan, siger hun.

- Hvis ikke vi bevæger os fremad med denne plan, så kan ingen være sikre på, hvad konsekvenserne vil blive. Det ville være en farlig og meget usikker vej at følge, når nu briterne bare vil have os til at komme videre.

Flere modstandere af brexit har krævet, at aftaleudkastet bør foranledige en ny afstemning om britisk udtræden af EU. Flere meningsmålinger har på det seneste vist, at et flertal af briterne ville stemme for at forblive i EU, hvis de måtte stemme igen.

Men en ny afstemning kommer ikke til at ske, understreger Theresa May.

- Vi vil forlade den Europæiske Union 29. marts næste år. Det er, hvad briterne stemte for, og det er, hvad der kommer til at ske.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce