Annonce
Udland

May nægter at gå: Jeg vil følge det her til dørs

Premierminister Theresa May holdt. torsdag aften pressemøde i London. Her understregede hun, at hun ikke ser andre alternativer til hendes aftaleudkast til en brexitaftale.

Den britiske premierminister afviser at trække sig og vil have sit aftaleudkast til afstemning i Underhuset.

Den britiske premierminister Theresa May afviser blankt at trække sig fra posten som konservativ partileder.

Det slår hun fast på et pressemøde i London.

- Jeg har en pligt overfor de britiske vælgere og overfor mit parti. Jeg kommer til at følge det her til dørs.

Tidligere torsdag har en række konservative parlamentsmedlemmer ellers erklæret deres mistillid til hendes lederskab. Heriblandt den ledende brexittilhænger Jacob Rees-Mogg.

Mistilliden kommer på bagkant af det udkast til en aftale om brexit, som May kunne præsentere onsdag aften.

Et flertal af hendes ministre stemte for at godkende udkastet, men der var også flere, der stemte imod.

Torsdag morgan valgte to ministre at trække sig fra hendes kabinet i protest mod aftaleudkastet.

Brexittilhængere beskylder aftalen for at give alt for meget magt til EU, særligt på spørgsmål om EU's toldunion samt grænsedragningen mellem Irland og Nordirland.

På pressemødet slår Theresa May dog tilbage på kritikerne.

- Ingen er kommet med en alternativ plan, siger hun.

- Hvis ikke vi bevæger os fremad med denne plan, så kan ingen være sikre på, hvad konsekvenserne vil blive. Det ville være en farlig og meget usikker vej at følge, når nu briterne bare vil have os til at komme videre.

Flere modstandere af brexit har krævet, at aftaleudkastet bør foranledige en ny afstemning om britisk udtræden af EU. Flere meningsmålinger har på det seneste vist, at et flertal af briterne ville stemme for at forblive i EU, hvis de måtte stemme igen.

Men en ny afstemning kommer ikke til at ske, understreger Theresa May.

- Vi vil forlade den Europæiske Union 29. marts næste år. Det er, hvad briterne stemte for, og det er, hvad der kommer til at ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce