Annonce
Udland

May indleder Mission Impossible for at få ny aftale med EU

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, tager imod sin britiske kollega, Theresa May. Uvist hvad hun vil opnå med sine møder i Europa tirsdag.

Theresa May ventes i løbet af tirsdagen at mødes med flere europæiske ledere. Første stop er Holland.

Den britiske premierminister, Theresa May, mødes tirsdag med Hollands premierminister, Mark Rutte, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Det sker, efter hun har truffet den dramatiske beslutning at udsætte en afgørende EU-afstemning i parlamentet.

Målet er nu at genforhandle den aftale, hun har indgået om den britiske udtræden af EU.

Det første møde i Haag begyndte kort efter klokken 9.00, mens mødet i Berlin starter klokken 13.00, skriver nyhedsbureauet dpa.

May fortsætter til Bruxelles, hvor hun klokken 19.15 mødes med EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, oplyser hans talsmand ifølge Reuters.

May forklarede i det britiske parlament mandag, at hun også vil mødes med EU's præsident, Donald Tusk. Men det er ikke bekræftet endnu.

Afstemningen i det britiske parlament om den skilsmisseaftale, hun har indgået med EU, skulle have fundet sted tirsdag.

Men mandag gik May på talerstolen i parlamentet og meddelte, at afstemningen er udsat, fordi hun ikke kan få flertal for aftalen.

Hun vil derfor søge en genforhandling. Men det får hun ikke noget ud af, sagde Tusk mandag aften.

- Vi vil ikke genforhandle aftalen sagde han.

Flere europæiske politikere siger, at hun højst kan opnå kosmetiske ændringer og en politisk erklæring, der præciserer, hvad man har aftalt.

Tilbage i Storbritannien angribes hun fra mange sider i parlamentet for sin håndtering af forhandlingerne med EU om brexit.

Det samme gælder de britiske medier, der er forundret over, hvad hun vil opnå.

- The Lady is for Turning, hedder det på forsiden af Daily Telegraph. En rap lille omskrivning af en talemåde, som den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher blev berømt på. Nemlig at stå fast, når modstanden er størst.

Men også i Europa mærkes der en vis udmattelse over, at der nu er blevet forhandlet med den britiske regering i to år, og May endnu ikke har kunnet afslutte processen.

- Jeg kan simpelthen ikke følge med længere. Denne udsættelse vil stærkt øge uvisheden for folk og virksomheder, skriver den tidligere belgiske premierminister og nuværende medlem af Europa-Parlamentet Guy Verhofstadt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce