Annonce
Udland

May: Et nej til brexitaftalen slår os tilbage til start

Theresa May forlader 10 Downing Street ved 11-tiden dansk tid for at tage i det britiske underhus og fremlægge udkastet til brexitaftalen.

Alternativet til det udkast, der foreligger nu, er, at der slet ingen aftale kommer, siger premierministeren.

Når en endelig aftale om det britiske exit fra EU er på plads, vil premierminister Theresa May tage aftalen med tilbage i det britiske parlament og bede de folkevalgte "tænke i nationens interesse og give den deres opbakning".

Det siger May torsdag, hvor hun taler i parlamentet for at forsvare udkastet til en brexitaftale. Det sker, netop som flere ministre har meddelt deres afgang.

Det vil "slå os tilbage til start", hvis parlamentet stemmer imod, siger May.

Alternativet til det udkast, der foreligger nu, er, at der slet ingen aftale kommer, fastslår premierministeren.

- Valget er klart: Vi kan vælge at forlade EU uden en aftale, vi kan risikere, at der ingen brexit bliver, eller vi kan vælge at stå sammen og støtte den bedste aftale, vi kan forhandle os frem til, siger May Reuters.

Hun tilføjer, at hun har truffet "de rigtige valg, ikke de nemme valg".

Under Mays tale i parlamentet var buh-råbene langt mere dominerende end klapsalverne.

Modstanden mod det brexitudkast, der nu er præsenteret, blev også meget tydelig i timerne inden, May skulle tale i parlamentet.

Her valgte to ministre - heriblandt brexitminister Dominic Raab - og to viceministre at forlade regeringen i protest mod aftalen.

Også et par af topfolkene i Mays nordirske støtteparti, DUP, har taget afstand fra aftaleudkastet.

Partiets brexittalsmand, Sammy Wilson, sagde allerede onsdag aften, at der er tale om "en rigtig dårlig aftale".

Partiets næstformand, Nigel Dodds, siger torsdag, at det vil være spild af tid at opremse alle premierministerens løftebrud, "for hun lytter tydeligvis ikke".

Mays talsmand siger torsdag over middag, at der ham bekendt ikke er ændret noget i forhold til DUP's tillid og opbakning til regeringen.

Talsmanden understreger også, at premierministeren har respekt for sine ministerkollegers integritet - men at der ikke er nogen tvivl om, at aftaleudkastet leverer varen i forhold til den britiske folkeafstemning.

Teksten, der skal definere Storbritanniens fremtidige forhold til EU, vil ifølge talsmanden blive skrevet i løbet af de næste to uger. Og Theresa May har ingen planer om at træde tilbage.

Hun regner med stadig at være premierminister, når Storbritannien forlader EU 29. marts næste år, og næste valg ventes stadig først i 2022.

Den afgående brexitminister, Dominic Raab, siger da også, at han mener, at May skal fortsætte som partileder. Men han understreger også, at regeringen er nødt til at ændre kurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];