Annonce
Sport

Mavekramper, massivt regnvejr og styrt: Jernmænd kom begge i top 25

Smurt ind i mudder efter 10 til 12 timers massiv regn i det skotske højland. Kim Pliniussen sidder her i et telt ved målområdet. Foto: Privat.

Jesper Vilstrup Thomsen og Kim Pliniussen gennemførte VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland. Permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt bød den vilde udfordring på.

Nordfyn: Jesper Vilstrup Thomsen fra Otterup og Kim Pliniussen fra Nørreby deltog i weekenden 20. og 21. oktober i VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland, Fort William.

Inden verdensmesterskabet havde begge ryttere et mål om at komme i top 10, men permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt kom i vejen, og derfor endte de to nordfynske jernmænd med at blive placeret som henholdsvis nummer 22 og 24.

- Starten gik over al forventning, og det kørte bare derudaf. Men på grund af de skrappe stigninger, hvor man giver alt hele tiden for bare at komme op, så kunne min ryg og mave ikke mere til sidst. Jeg kunne ikke få mavekramperne væk igen, så jeg måtte trække stikket efter knap 11 timer. Jeg forsøgte at holde en pause og få en lur, men Kim fortalte så derefter, at det ikke var forsvarligt at køre på grund af store mængder regn. Men nu har jeg fået en på opleveren, og nu ved jeg, hvad jeg skal arbejde på, for at det kan lykkes endnu bedre næste gang, siger Jesper Vilstrup Thomsen, der blev nummer 24 og og tilføjer:

- Jeg var nok stoppet lidt tidligere, hvis ikke der var så mange, som fulgte med hjemmefra. Tusind tak for opbakningen - det betyder mere, end I er klar over.

Annonce

Ødelagt cykel

Kim Pliniussen var involveret i et styrt, som gjorde stor skade på cyklen.

- Jeg fik også en fantastisk god start, selvom det var hårdt. Men med regn i 10 til 12 timer - som i virkelig regn - så blev det nærmest umuligt at køre. Også fordi jeg tidligere havde været involveret i et styrt, hvor gabet til min dropper post (saddelpind, red.) blev beskadiget, så jeg var også nødt til at trække stikket, da det var for farligt at køre, fortæller Kim Pliniussen og afslutter med:

- Det var en fantastisk oplevelse, men ufattelig hårdt. Når man skal køre 425 højdemeter per omgang, så sætter det sig ret hurtigt i stængerne.

Kim Pliniussen har tidligere gennemført verdens hårdeste mountainbikeløb i den nordnorske ødemark i Finnmark - endda hele tre gange.

I 2019 går Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen efter en podieplads i Finnmark, hvor de kører som et hold.

Præcisering: Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen måtte stige af cyklen og sige stop i løbet af VM i Skotland. Jernmændene endte med at få en placering som henholdsvis nummer 22 og 24. De udgik dermed ikke af løbet, som det fremgik af artiklen.

Reglerne er ligesom i 24 timers løbet Le Mans, hvor du bliver placeret efter antallet af omgange, du har kørt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce