Annonce
Sport

Mavekramper, massivt regnvejr og styrt: Jernmænd kom begge i top 25

Smurt ind i mudder efter 10 til 12 timers massiv regn i det skotske højland. Kim Pliniussen sidder her i et telt ved målområdet. Foto: Privat.

Jesper Vilstrup Thomsen og Kim Pliniussen gennemførte VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland. Permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt bød den vilde udfordring på.

Annonce

Nordfyn: Jesper Vilstrup Thomsen fra Otterup og Kim Pliniussen fra Nørreby deltog i weekenden 20. og 21. oktober i VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland, Fort William.

Inden verdensmesterskabet havde begge ryttere et mål om at komme i top 10, men permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt kom i vejen, og derfor endte de to nordfynske jernmænd med at blive placeret som henholdsvis nummer 22 og 24.

- Starten gik over al forventning, og det kørte bare derudaf. Men på grund af de skrappe stigninger, hvor man giver alt hele tiden for bare at komme op, så kunne min ryg og mave ikke mere til sidst. Jeg kunne ikke få mavekramperne væk igen, så jeg måtte trække stikket efter knap 11 timer. Jeg forsøgte at holde en pause og få en lur, men Kim fortalte så derefter, at det ikke var forsvarligt at køre på grund af store mængder regn. Men nu har jeg fået en på opleveren, og nu ved jeg, hvad jeg skal arbejde på, for at det kan lykkes endnu bedre næste gang, siger Jesper Vilstrup Thomsen, der blev nummer 24 og og tilføjer:

- Jeg var nok stoppet lidt tidligere, hvis ikke der var så mange, som fulgte med hjemmefra. Tusind tak for opbakningen - det betyder mere, end I er klar over.

Annonce

Ødelagt cykel

Kim Pliniussen var involveret i et styrt, som gjorde stor skade på cyklen.

- Jeg fik også en fantastisk god start, selvom det var hårdt. Men med regn i 10 til 12 timer - som i virkelig regn - så blev det nærmest umuligt at køre. Også fordi jeg tidligere havde været involveret i et styrt, hvor gabet til min dropper post (saddelpind, red.) blev beskadiget, så jeg var også nødt til at trække stikket, da det var for farligt at køre, fortæller Kim Pliniussen og afslutter med:

- Det var en fantastisk oplevelse, men ufattelig hårdt. Når man skal køre 425 højdemeter per omgang, så sætter det sig ret hurtigt i stængerne.

Kim Pliniussen har tidligere gennemført verdens hårdeste mountainbikeløb i den nordnorske ødemark i Finnmark - endda hele tre gange.

I 2019 går Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen efter en podieplads i Finnmark, hvor de kører som et hold.

Præcisering: Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen måtte stige af cyklen og sige stop i løbet af VM i Skotland. Jernmændene endte med at få en placering som henholdsvis nummer 22 og 24. De udgik dermed ikke af løbet, som det fremgik af artiklen.

Reglerne er ligesom i 24 timers løbet Le Mans, hvor du bliver placeret efter antallet af omgange, du har kørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce