Annonce
Sport

Mavekramper, massivt regnvejr og styrt: Jernmænd kom begge i top 25

Smurt ind i mudder efter 10 til 12 timers massiv regn i det skotske højland. Kim Pliniussen sidder her i et telt ved målområdet. Foto: Privat.

Jesper Vilstrup Thomsen og Kim Pliniussen gennemførte VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland. Permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt bød den vilde udfordring på.

Nordfyn: Jesper Vilstrup Thomsen fra Otterup og Kim Pliniussen fra Nørreby deltog i weekenden 20. og 21. oktober i VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland, Fort William.

Inden verdensmesterskabet havde begge ryttere et mål om at komme i top 10, men permanente mavekramper, massivt regnvejr og styrt kom i vejen, og derfor endte de to nordfynske jernmænd med at blive placeret som henholdsvis nummer 22 og 24.

- Starten gik over al forventning, og det kørte bare derudaf. Men på grund af de skrappe stigninger, hvor man giver alt hele tiden for bare at komme op, så kunne min ryg og mave ikke mere til sidst. Jeg kunne ikke få mavekramperne væk igen, så jeg måtte trække stikket efter knap 11 timer. Jeg forsøgte at holde en pause og få en lur, men Kim fortalte så derefter, at det ikke var forsvarligt at køre på grund af store mængder regn. Men nu har jeg fået en på opleveren, og nu ved jeg, hvad jeg skal arbejde på, for at det kan lykkes endnu bedre næste gang, siger Jesper Vilstrup Thomsen, der blev nummer 24 og og tilføjer:

- Jeg var nok stoppet lidt tidligere, hvis ikke der var så mange, som fulgte med hjemmefra. Tusind tak for opbakningen - det betyder mere, end I er klar over.

Ødelagt cykel

Kim Pliniussen var involveret i et styrt, som gjorde stor skade på cyklen.

- Jeg fik også en fantastisk god start, selvom det var hårdt. Men med regn i 10 til 12 timer - som i virkelig regn - så blev det nærmest umuligt at køre. Også fordi jeg tidligere havde været involveret i et styrt, hvor gabet til min dropper post (saddelpind, red.) blev beskadiget, så jeg var også nødt til at trække stikket, da det var for farligt at køre, fortæller Kim Pliniussen og afslutter med:

- Det var en fantastisk oplevelse, men ufattelig hårdt. Når man skal køre 425 højdemeter per omgang, så sætter det sig ret hurtigt i stængerne.

Kim Pliniussen har tidligere gennemført verdens hårdeste mountainbikeløb i den nordnorske ødemark i Finnmark - endda hele tre gange.

I 2019 går Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen efter en podieplads i Finnmark, hvor de kører som et hold.

Præcisering: Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen måtte stige af cyklen og sige stop i løbet af VM i Skotland. Jernmændene endte med at få en placering som henholdsvis nummer 22 og 24. De udgik dermed ikke af løbet, som det fremgik af artiklen.

Reglerne er ligesom i 24 timers løbet Le Mans, hvor du bliver placeret efter antallet af omgange, du har kørt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense: - Vi er lidt som Guns N’ Roses på turné

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Sydfyn: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce