Annonce
Nordfyn

Mathilde og Karl blev kærester under opsætningen af Grease: I år indtager de ungdomsscenen sammen for sidste gang

Karl Krabbe og Mathilde Bech har været med i ungdomsskolens musicals, siden de var teenagere. I dag er de henholdsvis 22 og 23, og i år bliver deres sidste forestilling med ungdomsskolen. Foto: Mathias Hjort.
I midten af maj fremføres musicalen All Shook Up tre gange af Nordfyns Ungdomsskole. Det bliver også sidste forestilling for de nu aldrende ungdomsskuespillere Mathilde og Karl, der blev kærester under opsætningen af Grease i 2019.

Bogense: En rejse til de forenede stater kræver almindeligvis en tur over Atlanten, men i disse dage skal man ikke længere end et smut til hal 2 i Bogense for at smage på gode gamle USA.

Her går unge musicaltalenter fra Nordfyns Ungdomsskole rundt i læderjakker, bølget hår og blomstrede kjoler og danner kulissen for 50'ernes polerede, velstandsprægede og liberalisme-promoverende USA. De øver musicalen All Shook Up, som udspiller sig i en lille søvnig amerikansk by. Her kommer en ung Elvis-lignende type ved navn Chad på sin motorcykel og spreder kærlighed og sang til alle indbyggerne, der forelsker sig på kryds og tværs.

Udklædningerne er inspireret af 50'ernes USA. Foto: Mathias Hjort.

Det er en musical, hvor der er skruet op for ambitionerne, fortæller instruktør Michael Juul Hagerup.

Annonce

- Det bliver en rigtig fed musical, og jeg glæder mig meget. Det er også en stor musical med mange sange. Vi har aldrig haft så mange sange og danse med. Vi har skruet op for alt. Det er en Broadway musical, vi har givet os i kast med her, og det mega fedt, men det er også et kæmpe arbejde, siger han.

Kærlighed på og uden for scenen

Karl Krabbe er en af de erfarne unge, som spiller med i All Shook Up. Han er kun 22, men han er ved at nærme sig pensionsalderen i forhold til at kalde sig ungdomsskuespiller.

Karl Krabbe vil i år gerne give sin erfaring videre til de nye på holdet. Foto: Mathias Hjort.

- Det er virkelig svært at skulle forlade det her hold. Det er den bedste hobby, jeg nogensinde har haft i mit liv, siger Karl Krabbe, mens han står i en ternet skjorte, som er proppet godt ned i selebukserne.

Håret er redt til siden med en stram kam, og brillerne er store. Han ligner en nørd, som man kender en nørd fra amerikanske film, og han virker yderst komfortabel i den iøjnefaldende udklædning.

I musicalen spiller han den nørdede Dennis, der for længst er blevet "friendzonet" af sin helt store kærlighed Nathalie, som spilles af Mathilde Paprika Bech. I musicallen gengælder Nathalie ikke hans voksende kærlighed til hende, men når spotlyset på scenen slukkes, får historien en anden lyd.

Karl Krabbe og Mathilde Paprika Bech mødte nemlig hinanden på Nordfyns Gymnasium, og de blev officielt kærester, da de i 2019 øvede på Grease musicalen med ungdomsskolen - Karl spillede Danny og Mathilde spillede Sandy.

Siden har de to brugt adskillige timer sammen på og uden for scenen, men i år bliver sidste år, at parret skal spille med i ungdomsskolens regi. De håber, at de kan være med til at give noget videre til de yngre kræfter, der skal kaste glans over musicalscenen i fremtiden. Som en af de ældre kan Karl Krabbe i dag bedre reflektere over, hvad musical har betydet for ham.

Karakteren Chad ankommer til en lille søvnig landsby og bedårer alle med sin musik og sit flotte ydre. Foto: Mathias Hjort.

- Nu er det jo mere ud fra en voksen position, at jeg kan se på det, og jeg synes, det er fantastisk at se, hvad det kan gøre for teenagere at komme ind i et miljø, hvor det går ud på at se lidt dum ud. Det går ud på, at man laver mærkelige ansigter, danser og ter sig fuldstændig vanvittigt. Det er det, der er meningen med det. Der er ingen opskrift på, hvordan man skal være og ikke skal være, fortæller Karl Krabbe begejstret.

Karl er fra Morud, og Mathilde er fra Bogense, og til sommer flytter de sammen til Århus, hvor de begge skal studere.

Annonce

En rock bølle

De unge fremfører et enkelt prøvenummer, hvor den unge Chad kommer til byen og forfører de søvnige indbyggere med sit hurtige hår, en bad boy læderjakke og musik, der smører dansehofterne og spreder kærlighed.

Stemningen, tøjet og musikken sender tankerne tilbage til et mere bekymringsfrit USA, hvor man bare parkerede den åbne sportsvogn og satte sig ind på nærmeste diner og bestilte en large fries og en milkshake

Selvom det kun var en lille forsmag på den store forestilling, så får man lyst til at se mere, og glæden ved sang og dans stråler ud af de unge skuespillere.

Musicalen kan opleves i Bogensehallerne den 16., 17. og 18. maj, og billetterne kan købes på Billetto.dk.

Michael Juul Hagerup er instruktør på årets musical. Foto: Mathias Hjort.

Jeg synes, det er fantastisk at se, hvad det kan gøre for teenagere at komme ind i et miljø, hvor det går ud på at se lidt dum ud.

Karl Krabbe


Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce