Annonce
Sport

Mathias Jørgensen i New York: Det våben kunne OB godt have brugt

Først var han en uge med Mönchengladbach i Spanien. Nu har Mathias Jørgensen (tv.) igen været på tur og ikke spillet de seneste tre træningskampe for OB eller premieren mod FCK for at blive enig med New York Red Bulls og se forholdene an i "The Big Apple". Her er han i duel med OB-anfører Janus Drachmann (th.). Foto: Michael Svenningsen

OB-træner Jakob Michelsen frataget et afgørende angrebs-element mod FCK med Mathias Jørgensens eventyr i New York.

FODBOLD: På det forblæste anlæg i Ådalen sås igen ingen Mathias Jørgensen, der ligger i de sidste forhandlinger med New York Red Bulls om en kontrakt.

Sportsdirektør Jesper Hansen havde ikke noget nyt at tilføje, mens OB-træner Jakob Michelsen sagde:

- Der er ikke så meget hokus pokus. Mathias har fået tid til at forfølge en spændende mulighed i udlandet, så længere er den ikke. Sådan er vilkårene. Klubberne er enige og Mathias har fået mulighed for at se tingene lidt an, og det har vi valgt at acceptere, siger Jakob Michelsen, der ikke tror på, at den lynende hurtige angriber kommer tilbage til OB mere i denne omgang.

- Hvis det skulle ske, så har han kun et meget lille efterslæb. Hans speed mod et hold, som i perioder ligger langt fremme som sidst mod FCK, havde været et godt våben igen. Men vi stiller nu alligevel et kompetent mandskab, som nu har arbejdet sammen i lang tid. Vi har tro på egne evner, selv om det bliver svært i Parken, tilføjede Jakob Michelsen.

OB kom ved månedsskiftet hjem fra en yderst vellykket træningstur til Tyrkiet, hvor der blev trænet og spillet kampe under perfekte forhold. Siden har OB'erne kun haft naturgræs under fødderne i hjemmekampen mod Helsingborgs og ellers trænet på kunstgræs.

- Vinden, vejret, regnet og frosten er vi ikke herre over. Det havde været optimalt at have trænet på en rigtig græsbane, men omvendt er lige præcis Parkens græstæppe i så god stand, at banen minder mere om kunstgræs end andre naturgræsbaner på den her årstid. Men FCK har da fordelen i at have eget anlæg med naturgræsbaner, hvor de kan træne. Men det skal vi ikke diskutere her. Det afgørende bliver kvaliteten af spillet, for sådan er vilkårene, fastslår OB-træneren.

Annonce

Landsholdsspillere på bænken

- Hvis det stod til mig, så fik vi lov til at bestemme en masse ind i Parken, men det er jo ikke altid, at modstanderen giver os lov. Men vi kommer bestemt ikke derover for at grave os ned. Vi vil spille vores spil og så må vi se, om vi får lov til det, og det er ikke altid, at det sker i Parken, men vi må forsøge, tilføjer Jakob Michelsen.

- FCK er suverænt tophold, så der venter os som i Midtjylland en svær opgave. Men der er kun seks kampe tilbage i grundspillet, så der er ingen gratis kampe. Vi skal søge at få noget med hjem, selv om det er svært, men vi glæder os vanvittigt til at komme i gang.

- Det er vel en fordel for jer, at FCK har Viktor Fischer og Dame N'Doye på skadeslisten?

- De har så mange spillere af kvalitet, at de har landsholdsspillere siddende på bænken selv uden de to, svarede Jakob Michelsen tørt i stormvejret i Ådalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce