Annonce
OB

Mathias er OB's unge venstre back: - Jeg er oppe imod nogle dygtige og erfarne spillere

Mathias Brems kom til Odense fra Brenderup IF, da han var 11 år gammel - i dag bor han stadig i Brenderup, men han drømmer om at flytte til Odense indenfor den nærmeste fremtid. Foto. Line Fløe Poulsen+
Mathias Brems skrev i december 2020 under på en to-årig kontrakt med OB's førstehold efter at have været en del af klubbens ungdomssatsning de sidste syv år - og han er klar til at vise, hvad han kan.

FODBOLD: Lørdag den 2. oktober, da OB sejrede stort over Vejle, løb Mathias Brems for første gang på banen som superligaspiller efter at have underskrevet kontrakt med førsteholdet i december 2020.

Men det er langt fra første gang den 19-årige venstre back er kommet på banen iført snørede fodboldstøvler og den velkendte blå- og hvidstribede trøje, for den unge spiller har været en del af OB, siden han var 11 år.

- Det har været en drøm at komme med på førsteholdet, og siden jeg skrev under i december, har jeg bare glædet mig til det - og det er bare vanvittig fedt at være nået hertil efter så meget hårdt arbejde, fortæller Mathias Brems.

Annonce

Og det hårde arbejde er Mathias Brems ikke i tvivl om, at han er nødt til at opretholde, for trods en kontrakt med førsteholdet skal der kæmpes for spilletid. Venstre backen kæmper nemlig med de erfarne Jørgen Skjelvik og Robin Østrøm.

- Det kan selvfølgelig være svært at få spilletid, når man er ung og ny, og så samtidigt er oppe imod to så vanvittig dygtige spillere, så er der hård konkurrence, men jeg håber på at kunne fortsætte min udvikling, og at Andreas Alm så vil kigge endnu mere i min retning, fortæller Mathias Brems og tilføjer:

- Der er meget, jeg skal lære endnu, og det fokuserer jeg på, og så håber jeg på, at spilletiden følger med.

Står med åbne arme

Med en toårig kontrakt på førsteholdet og en alder, som ikke længere tillod ham at spille U19, sagde han farvel til OB's U19 hold, efter at have været med til at vinde de danske mesterskaber i 2020.

- Jeg har fået vanvittigt meget med fra min tid som U19-spiller og i det hele taget fra min tid i OB, så jeg håber på at kunne bringe en masse energi med ind på holdet - jeg er ung og vil gerne lære så meget som overhovedet muligt, så jeg står med åbne arme for alle gode råd, og dem er de andre spillere gode til at komme med, fortæller Mathias Brems.

Man bliver bedre af at spille med gode spillere, og det samme med kampe - jeg ser meget op til de andre spillere for at lære.

Mathias Brems

Mathias Brems har samtidigt mærket den forskel, som der er, når man kommer fra U19 af, og det har krævet tilvænning. Ikke blot spillemæssigt, men også når man går fra at være den erfarne til at være den unge.

- Jeg har været heldig at have træninger på seniorniveau, mens jeg var U19, så jeg vidste godt, at det var anderledes i forhold til fysik og hurtighed - men at være en del af det hver dag er noget helt andet og samtidigt vildt fedt, selvom det selvfølgelig har krævet tilvænning, fortæller Mathias Brems og fortsætter med et smil:

- Det er også anderledes pludselig at være den unge - jeg er blevet duks, og det er ikke noget jeg plejede at være, derudover er jeg selvfølgelig meget ung, men der er heldigvis også andre unge spillere på holdet, og jeg føler at jeg er kommet godt ind i det - og jeg er faldet godt til blandt de andre.

Annonce

Fokus på udvikling

I opstarten havde Mathias Brems problemer med ankel og baglår, men som sæsonen er skredet frem, er der kommet styr på skaderne, så han i de sidste par måneder har kunne træne fuldt med.

Og træningen er vigtig for den unge venstre back, som fokuserer på at få sit spil til at passe ind i den spillestil, der er i Superligaen.

- Med det højere tempo og fysiske spil er der nogle ting, som jeg skal have styr på specielt i forhold til defensiven, og så fokuserer jeg meget på mine indlæg - der skal være kvalitet i det jeg laver, og så skal jeg lære at bruge mine styrker på dette niveau.

Mathias Brems ligger heller ikke skjul på, hvad hans mål er for tiden i OB er:

- Mit mål er at blive en fast del af OB's førstehold, og spille kontinuerligt - jeg drømmer selvfølgelig også om udlandet en dag, men jeg har det sådan, at man skal tage et skridt ad gangen, og det er at bide sig fast her, og så må man se, hvad fremtiden bringer.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Sport

Se billeder fra en enestående karriere: Mirakelmager i Madrid og så meget mere

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce