Annonce
Erhverv

Matas får en makeover: De velkendte striber i nye klæder skal hive kunder i butikken

Torsdag aften arbejdede medarbejderne hårdt på at få butikken klar til åbning. Foto: Charlotte Sølling Skovbølling
Matas i Dalumcentret i Odense kommer fra fredag til at tage sig noget anderledes ud, end kunderne er vant til, med blandt andet nye betalingsmuligheder og flere sanseoplevelser Det er en del af en ny strategi, der skal øge butikkædens omsætning.

Det er ikke længere nok at have gode produkter, fine butikker og kompetente ansatte bag disken. Det har Matas måttet sande, og derfor skal de fysiske butikker have et ansigtsløft. Det har koncernen afsat 600 millioner kroner til. Matas har efter nogle svære år ellers haft mest fokus på at øge omsætningen på nettet og er også lykkes godt med det, viste seneste regnskab.

Kunderne, Matas lever af, har ændret adfærd i løbet af de sidste 20, 10 eller bare fem år. Det fortæller Matas’ kommunikationschef, Klaus Fridorf.

- Vi har en strategi om at være til stede både online og fysisk. Kunderne stiller nogle andre krav. Man forventer mere, når man kommer ned i en butik, og det her er vores bud på, hvordan fremtidens butikskoncept skal se ud.

Annonce
Den ombyggede butik i Dalumcentret byder de første kunder velkommen kl. 9.30 fredag morgen. Foto: Charlotte Sølling Skovbølling

Flere sanseoplevelser

Et større sortiment, der blandt andet tæller mærkerne Miild, Sandstone og Filorga, en inspirerende indretning og et mere fleksibelt betalingssystem, hvor man kan betale direkte ved materialisten på gulvet, er nogle af de tiltag, der er blevet gjort som en del af det nye butikskoncept, der skal få omsætningen i Matas’ butikker til at vokse, blandt andet i Matas i Dalumcentret.

- Butikken er delt op i kategorier. Alt inden for hår findes i én kategori. Al hudpleje, dyr som billig, i en anden. Det samme gælder makeup. Det gør, at det bliver meget nemmere for kunderne at navigere i, siger butikschef i Dalumcentrets Matas, Charlotte Sølling Skovbølling.

Hun fremhæver desuden, at der bliver en sansebar med nye dufte, at der bliver et område, hvor man kan få lagt makeup, og at der i det hele taget bliver mere fokus på sanseoplevelser.

- Vi vil meget gerne bruge mere tid på vores kunder. De kan komme ind og føle, mærke og røre ved produkterne. Så det er en af de store forskelle, at vi får mere tid til rådgivning og vejledning, siger hun.

Matas Life i Dalumcentret åbner fredag klokken 9.30 og er nummer to af sin slags i Odense, hvor der i forvejen ligger en i Rosengårdcentret. Der er indtil videre 26 Matas Life på landsplan, og Matas har 271 butikker i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce