Annonce
Nyborg

Matadors mor navngav Erik Ballings Plads

Forfatter Lise Nørgaard var personligt til stede i forbindelse med indvielsen af Erik Ballings Plads ved biografen i Nyborg. Filminstruktøren Erik Balling stammede fra Nyborg og er blandt andet kendt for Matador. Foto: Peter Leth-Larsen

Lise Nørgaard var glad for at være med, da hendes Matador-samarbejdspartner, filminstruktøren Erik Balling, fik sin egen plads i Nyborg. - Han ville have været stolt, sagde hun.

Nyborg: Den nye Erik Ballings Plads i centrum af Nyborg er ikke stor, og det massive fremmøde af nyborgensere, der onsdag ville opleve forfatter Lise Nørgaard i levende live, fik den til at virke endnu mindre.

200-300 personer i alle aldre - flest af de ældre - var onsdag klokken 16 mødt op på hjørnet af Nørrevoldgade og Vægtergade, hvor byrådet har besluttet at anlægge en plads til ære for det berømte bysbarn, filminstruktøren Erik Balling, der især er kendt for tv-serien Matador og filmene om Olsen-banden.

Nærmest lyttede andægtigt forsamlingen på den 100 år gamle forfatter og journalist, der uden at have skrevet noget ned talte i flere minutter om sin gamle ven og Matador-samarbejdspartner, som nu er blevet hædret i sin fødeby, Nyborg.

- Noget af det bedste, der er sket i mit liv, var at arbejde sammen med Erik Balling. Og jeg blev helt miljøskadet af det, for jeg forventede sidenhen, at alle var lige så dygtige som ham, sagde Lise Nørgaard, før hun afslørede navneskiltet, der sidder på byens biograf, Kinovino.

Forinden havde borgmester Kenneth Muhs (V) holdt tale, hvor han takkede Lise Nørgaard for at kaste glans over begivenheden, og kort berørte det forhold, at man har valgt at navngive pladsen, før man overhovedet har fundet ud af, hvordan den skal se ud.

- Det er en spændende proces, der nu går i gang, sagde Muhs.

Efter navngivningen bød kommunen på håndmadder og flaskeøl, hvorefter der i Kinovino blev vist Balling-filmen "Olsen-banden ser rødt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce