Annonce
Middelfart

Massivt opbud på gård i Brenderup: Over 100 kubikmeter halm og landbrugsmaskiner stod i flammer

Mandag opstod der brand i en lade på Munkegården. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Brenderup: Både brandfolk fra Ejby, Middelfart og Fredericia, politiet og Falck var talstærkt til stede i Brenderup mandag eftermiddag, hvor der var opstået ild i en lade på Munkegården, som er et tilbud for unge med særlige behov.

Ingen kom alvorligt til skade ved branden, men en ældre medarbejder blev kørt til sygehuset på grund af mistanke om røgforgiftning.

Branden opstod, mens en gruppe unge var i færd med at rydde op inde i laden, hvor der opbevares halm. Her havde de revet med nogle traktorer for at flytte halmen, hvorefter der pludselig begyndte at udvikle sig røg.

Det fortæller Alex Fischer, Mads Knudsen og Patrick Popp, som alle er knyttet til Munkegården.

Det viste sig efterfølgende, at der var gået ild i 100-150 kubikmeter halm. Ilden nåede at sprede sig til flere landbrugsmaskiner, og meget af halmladen, herunder taget, nåede at forsvinde i flammerne, før Trekantbrand kunne få branden under kontrol, fortæller indsatsleder Hans Egon Bendorff.

Munkegården er et social tilbud for unge med særlige behov, hvor der blandt andet arbejdes med landbrug. Foto: Mia Harm Madsen

Han forklarer, at ilden også kunne have fortsat ind i et tilstødende maskinhus, hvis ikke der havde været en brandsikret væg imellem.

Annonce

Forsøgte at redde maskiner

Alex Fischer, Mads Knudsen og Patrick Popp forklarer, at de havde fået besked på og forsøgt at få flere af maskinerne med sig ud, inden branden udviklede sig.

Det er en ganske naturlig reaktion, forklarer Hans Egon Bendorff.

- Normalt prøver folk jo at redde det, de kan, indtil vi kommer, og så bliver de jaget væk. Opfordringen er til folk, at hvis det brænder, så tænk jer godt om, før I går ind i røgen, slår han fast.

Mandag var det endnu ikke til at sige mere om, hvordan branden var opstået.

Den pågældende lade er samtidig et sted, hvor dyr normalt har adgang. Gårdens dyr var dog udendørs mandag, hvorfor der heller ikke var nogen dyr, der kom til skade.

Alarmen gik omkring klokken 14, hvorefter beredskabet hurtigt nåede Brenderup. Foto: Mia Harm Madsen
Brandvæsnet har måttet arbejde videre på Munkegården i nogle timer for at være helt sikre på at have fået bugt med branden. Foto: Mia Harm Madsen
Fra venstre: Alex Fischer, Mads Knudsen og Patrick Popp. De var alle tre til stede, da det pludselig begyndte at ryge i laden på Munkegården. Foto: Mia Harm Madsen


Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce