Annonce
Odense

Massivt hærværk på skoler: 41 ruder knust med hammer

20 ruder blev torsdag aften helt eller delvist knust på Abildgårdskolen. Arkivfoto: Kasper Løftgaard

Ung mand set i hærværksrus knuse ruder torsdag aften på Abildgårdskolen og Mulernes Legatskole. Politiet kalder det for groft hærværk.

Over 40 ruder blev torsdag først på aftenen helt eller delvist knust på Abildgårdskolen og Mulernes Legatskole på Gillestedvej i det østlige Odense.

Klokken 18.02 fik Fyns Politi en opkald fra et vidne, som havde set en ung mand rende rundt med en genstand a la en hammer i færd med at knuse ruder på Abildgårdskolen.

Trods en hurtigt indsats fra politiet fra flere sider lykkedes det alligevel gerningsmanden at slippe væk ad Ejbygade. Betjentene kunne konstatere, at det ikke kun var på Abildgårdskolen, at 20 ruder var helt eller delvist knust, men også at der var knust 21 ruder på den nærliggende Mulernes Legatskole.

Gerningsmanden beskrives som mellemøstlig af udseende, 20 til 25 år, spinkel af bygning, fuldskæg og iført sort tøj.

Har man oplysninger bedes man kontakte Fyns Politi på telefon 114 eller nærpolitistationen i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce