Annonce
Sydfyn

Massivt hærværk: 150 valgplakater kylet ud på mark ved Ulbølle

En masse valgmateriale, der hang på Ulbølle-egnen, er blevet pillet ned og smidt på Rødkilde Gods' mark. Privatfoto: Kim Rasmussen.
Nogen har pillet omkring 150 valgplakater og bannere ned i den vestlige del af Svendborg Kommune og smidt dem ud på en mark ved Rødkilde Gods. Hærværket er meldt til politiet.

Ulbølle: Der er udøvet vold på en lang række valgplakater og bannere, som var hængt op i Vester Skerninge-, Ollerup- og Ulbølle-området i den vestlige del af kommunen.

Her har nogen pillet plakaterne ned og efterfølgende kylet dem ud på en mark ved Rødkildevej.

Marken tilhører Rødkilde Gods, og det var godsejer Kim Rasmussen, der onsdag formiddag fandt alt det destruerede valgmateriale, der tilhørte kandidater fra en bred vifte af partierne,

Han ønsker ikke at tale om sagen med avisen, men bekræfter dog, at der ligger omkring 150 valgplakater rundt omkring på marken, og at han har meldt hærværket til politiet.

Annonce
Valgplakaterne tilhørte kandidater fra en bred vifte af partierne. Privatfoto: Kim Rasmussen.

Ikke i den grad

Blandt de nedpillede plakater lå et par med Venstres Erling Bonnesens ansigt på. Folketingsmedlemmet er mildest talt forarget over hærværket ved Rødkilde.

- Det er fuldstændig rystende at opleve det omfang af hærværk. Jeg har allerede tidligere fået stjålet nogle få stykker af mine valgplakater her på Midtfyn, men det, vi ser nu, er i et ret voldsomt omfang, siger Erling Bonnesen.

- Det er rystende, at nogen vil forhindre, at man kan køre valgkamp inden for demokratiets spilleregler. Det her tager fokus væk fra det, valgkampen ellers handler om, nemlig at man kandidater og partier i mellem kan diskutere politiske emner. Så jeg synes, det er godt, at det er blevet politianmeldt, og så må man håbe, at man kan få fat i de labaner, som har gang i det her, tilføjer han.

Erling Bonnesen har efterhånden mange år på bagen i politik og har også tidligere oplevet, at der er pillet valgplakater ned eller udøvet vold mod plakaterne. Men ikke i sådan en grad.

- Det er det mest voldsomme, jeg har hidtil har set, siger han.

Gør ikke noget

Hos Fyns Politi bekræfter vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, at man har modtaget anmeldelsen om hærværk.

- Vi har registreret, at det er plakater fra flere forskellige partier, ligesom der er et banner fra Nye Borgerlige, der er ødelagt, siger han.

- Men vi har ingen oplysninger i sagen som sådan. Så vi kan kun registrere det, og med mindre der er et helt klart spor at gå fra, så gør vi ikke noget ved det lige nu, tilføjer Per Lydiksen Laursen.

Han oplyser desuden, at politiet har været i kontakt med partiet Venstre, som selv henter de plakater, som partiet har fået ødelagt.

Folketingspolitiker Erling Bonnesen (V) havde et banner hængende, som er blevet revet ned og smidt på marken ved Rødkilde. Han er rystet over hærværket. Privatfoto: Kim Rasmussen.
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce