Annonce
Erhverv

Massiv interesse for fynsk corona-dræber: Robotfirma jagter flere ansatte

Igor Neves Caser, mekanisk ingeniør, og og robotingeniør Noelia Fernández Coleto, mangler nye kollegaer til den fortsatte vækst i UVD Robots. Foto: Blue Ocean Robotics
Ordrerne strømmer ind på fynsk desinficeringsrobot fra Europa, USA og Asien hos UVD Robots, der på få uger er gået fra lille Odense-firma til et kendt navn i kampen mod coronavirussen. Firmaet øger produktionen kraftigt og søger folk i både Odense og USA, hvor markedet ventes at eksplodere.

De mangler 10 mand til at bygge robotten, flere mand til teknisk support og ansatte til salgsafdelingen i Denver, USA.

Den fynske robotvirksomhed blev med et slag kendt i hele Danmark og på den internationale scene, da coronavirussen spredte sig fra Kina til resten af verden i starten af februar.

Deres mobile selvkørende robot UVD-robotten kan ved hjælp af ultraviolet lys fjerne op til 99,99 af vira og bakterier på flader og i luften i et rum. Det er under coronakrisen blevet særdeles eftertragtet.

Det skete Ikke mindst efter, at virussen har bredt sig til resten af verden, hvor især lande som Italien, Spanien og nu også USA er ramt af mange smittetilfælde og dødsfald.

- Det har skabt en massiv interesse for vores robot. Vi får meget store forespørgsler, så selv om vi i forvejen var ved at geare op, da vi talte sammen sidst ( midt i februar, red.), så gearer vi endnu mere op nu, siger adm. direktør Per Juul Nielsen.

Annonce

Del af Blue Ocean-familien

UVD Robots er del af Blue Ocean Robotics-koncernen, som også står bag en række andre robotter til byggebranchen og velfærdsområdet som bl.a. Beam-robotten, der er en såkaldt telepresence robot. UVD Robot er 80 procent ejet af Blue Ocean Robotics, mens de resterende 20 procent ejes af en større australsk investor og lokale fynske investorer.

Den mobile fynske bakteriedræber fra UVD Robot udsender ultraviolet usynligt uvc-lys i en bølgelængde på 254 nanometer, som slår 99,99 procent af alle bakterier og vira som roskildesyge og coronva-virus ihjel.

Passer på produktionen

UVD Robots er del af den store robotvirksomhed Blue Ocean Robotics i Odense og står bag en selvkørende robot, der ved hjælp af ultraviolet lys kan desinficere eksempelvis en operationsstue på et hospital eller et ankomstområde i en lufthavn.

Lige nu leder firmaet efter robotingeniører og folk med ekspertise inden for elektronik og mekanisk montage til produktionen, som dermed har udsigt til at blive fordoblet fra de nuværende 10 mand til 20.

- Derudover leder vi efter medarbejdere til vores tekniske support, som kan hjælpe med at servicere kunderne, når de har fået robotterne på plads, siger han.

Normalt ville applikationsteknikerne rejse ud til kunderne, men på grund af netop coronakrisen, bliver det via Skype eller telefon den support skal foregå, understreger direktøren.

UVD Robots fik i februar en millionordre på et tre-cifret antal robotter til en dansk-kinesisk forhandler. En ordre som alene betød, at der skulle ansættes flere i virksomheden, men siden da er andre store ordrer kommet til.

- Vi har ikke fået nogen i den størrelse, og vi behandler stadig den ene ordre. Men sideløbende får vi nye store ordrer ind, som gør, at vi har meget travlt i produktionen, hvor vi også skal være sikre på, at vi har komponenter og moduler på plads, så vi kan bygge robotterne. Indtil nu er det gået fint, og vi kan levere på de ordrer, vi får, siger han.

Det er kun de ansatte i firmaets produktion, der møder fysisk op på arbejde. Resten arbejder hjemmefra, siger han.

- Vi skal sikre, at produktionen kan køre, så vi skal ikke risikere, at nogen bliver smittet, derfor skal alle andre blive hjemme, siger direktøren, der også arbejder hjemmefra.

USA banker på

UVD Robots har især oplevet en markant ordretilgang fra Italien og andre europæiske lande, men i takt med at smitten spreder sig voldsomt i USA, kommer der flere og flere ordrer derfra også.

- Jeg har netop talt med vores direktør for det amerikanske selskab i Denver. USA får store udfordringer nu. Vi havde regnet med en pæn amerikansk vækst, men jeg tror, at den vil gå endnu hurtigere nu, hvor de bliver ramt af det for alvor, siger han.

I det hele taget har krisen medført en tre eller firedobling af forretningen i forhold til, hvordan den så ud for et år siden, siger Per Juul Nielsen, der dog ikke vil sætte konkrete tal på.

Han fortæller dog, at behovet for robotterne har kortet købsprocedurerne ned i de offentlige systemer, som firmaet ofte sælger ind i.

- Normalt er det en længere proces at sælge ind til offentlige sundhedssektorer og hospitaler, men vi oplever i stigende grad, at de normale procedurer bliver kortet af, fordi kunderne har brug for at få leveret robotterne med det samme, siger han.

Imens kæmper produktionen i kælderen på Niels Bohrs Alle med at holde tempoet oppe, så UVD Robots kan bygge og levere til de ordrer, som hele tiden tikker ind. Virksomheden har tidligere vist sine nuværende to produktionslinjer frem, hvor de ansatte sætter robotterne sammen, men nu er der udsigt til at udvide med flere linjer.

- Om to uger flytter vi til nye og større lokaler på Svendborgvej sammen med resten af Blue Ocean Robotics. Derude får vi plads og muligheder for at udvide vores produktion med flere linjer. Det er vi allerede i gang med at planlægge, siger han.

Adm. direktør Per Juul Nielsen, t.h, sammen med driftsdirektør og produktionsansvarlig Carl Erik Skjølstrup i den kopi af en hospitalsstue, hvor UVD Robots og Blue Ocean Robotics tester UVD-robotterne, før de sendes ud til kunderne. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce