Annonce
Fyn

Massiv fynsk borgmesteropbakning til kampagne for lokale medier

Alle 10 borgmestre på Fyn og øerne står sammen om at bakke de lokale medier op under coronakrisen, der også kommer til at give mediebranchen en stor øknomisk mavepuster. Arkivfoto: Michael Bager

Coronakrisen har også ramt den private del af mediebranchen hårdt. Annonceomsætningen er styrtdykket, og det presser ikke mindst de lokale og regionale nyhedsmedier. Nu stiller en lang række vestdanske borgmestre sig bag medierne med en stor kampagne, som alle 10 fynske borgmestre bakker op. Læs her hvorfor de fynske borgmestre går til kamp for den lokale presse - og læs meget mere om borgmester-kampagnen i Danmark-sektionen.

1. Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune

Assens-borgmester Søren Steen Andersen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Jeg støtter op om de lokale medier, fordi det er demokratiets salt, at nogle skal holde magthaverne i ørerne. Vi har behov for en kritisk presse. Det er også værd at huske på, at mange historier begynder i den lokale presse. Den er ofte det første led i fødekæden. Og nu står vi så i en situation, hvor lokalmedierne også er ekstra pressede på annoncekronerne. Jeg vil også gerne opfordre flere til at betale for artikler. Jeg oplever ofte at få henvendelser fra borgere, der kun har læst overskriften på en artikel og ikke sat sig ind i hele indholdet.

2. Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart Kommune

Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd. Pressefoto

- Jeg støtter initiativet, fordi lokale medier blandt andet er en garanti for, at borgerne kan komme til orde på en pæn og sober måde. Det er godt for demokratiet. Hvis vi ikke har lokale medier til at tage sig af debatten, bliver alternativet, at vi overlader det til tech-giganter som for eksempel Facebook. Det alternativ er jeg ærlig talt ikke ret tryg ved. Jeg er til gengæld helt tryg ved, at det er professionelle journalister og medier, der oplyser borgerne i samfundet. Derfor støtter jeg den lokale presse.

3. Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune

Nordfyn-borgmester Morten Andersen. Arkivfoto

- Jeg bakker op om lokalmedierne, fordi både jeg og kommunen anerkender, at medierne lige nu står i en meget vanskelig situation, hvor annoncerne forsvinder. Mange butikker er jo lukkede, og folk er påpasselige med at bruge penge. Men man skal være opmærksom på konsekvenserne af, hvis man ikke bakker op om lokalmedierne. De er store. Det kan da godt være, at jeg en gang imellem ikke er helt enig med det, der står i avisen. Men som regel kan man altid tage en god snak med journalisten om det. Det foretrækker jeg i hvert fald at gøre.

4. Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune

Kerteminde-borgmester Kasper Ejsing Olesen. Arkivfoto

- Jeg bakker op, fordi jeg er vild med demokratiet. De lokale medier videregiver en masse information til borgerne. Det er også dem, der nogle gange kan være med til at holde både politikere og andre i ørene. Men allermest er det på grund af informationen, som jeg synes er vigtig for demokratiet. Og det at folk bliver oplyste og har en baggrundsviden om, hvorfor ting er, som de er, eller bliver som de bliver. Og lige præcis i denne tid med corona, er det fantastisk med alt den public service.

5. Tonni Hansen (SF), borgmester i Langeland Kommune

Langeland-borgmester Tonni Hansen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Jeg kan ikke huske på noget andet tidspunkt i mit 62-årige liv end lige nu, at det er vigtigere, at vi har en hurtig og seriøs presse. På de sociale medier breder historier uden bund i virkeligheden sig. Der er et andet kvalitetsstempel hos jer, der tjekker tingene. Hvis ikke vi kunne fortælle om vigtigheden af de initiativer, myndighederne tager, kunne vi risikere, at folk gjorde, som de plejer, med de katastrofale følger, som man kan se i Norditalien, at det kan få.

6. Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel. Arkivfoto

- De lokale og regionale medier er i den grad presset på annoncesalget grundet coronakrisen, hvor annoncesalget er gået fuldstændig ned, og i forvejen stod mange medier forretningsmæssigt svagt, da annoncemarkedet har ændret sig radikalt. Så jeg er simpelthen bekymret for, at vi mister nogle lokale eller regionale medier i denne krise. Fordi så mangler vi en del af vores lokale, demokratiske økosystem. Vi har som borgmestre og lokalpolitikere brug for dem som medspillere og som kritiske modspillere. Der vil simpelthen gå noget tabt for rigtig mange lokale samfund, hvis man taber nogle af de her medier.

7. Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune

Nyborg-borgmester Kenneth Muhs. Arkivfoto

- Jeg er med i annoncen, fordi vi har brug for vores lokale og regionale medier. De er en vigtig del af et levende demokrati. Ikke kun i denne alvorlige tid, hvor de har en stærk samfundsoplysende funktion, men også når coronakrisen er overstået. Det er meget vigtigt for dagligdagen i vores demokrati, at vi har en konstruktiv og kritisk presse. Vi har i det hele taget fokus på at få vores erhvervsliv godt igennem denne krise, og det er medierne en del af. Det handler også om at bevare arbejdspladser.

8. Ole Wej Petersen (S), borgmester i Ærø Kommune

Ærø-borgmester Ole Wej Petersen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

- Hvis vi ikke havde avisen, selvom I kan være irriterende en gang i mellem, fik vi aldrig rapporteret fra kommunalbestyrelsesmøder. Hvis det var en landsdækkende avis, der skulle dække det, fik vi aldrig nyheder fra Ærø. Det er vigtigt at få oplysninger om, hvad der sker. Og vigtigt for borgere at kunne følge med i, hvad der sker, og danne sig et indtryk af, hvem man kan have tillid til og skal stemme på til næste valg. Men hvis der ingen oplysninger var om de kommunalbestyrelsesmøder, hvem der siger ja og nej, så er det svært at følge med.

9. Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn-borgmester Hans Stavnsager. Arkivfoto

- De fynske dagblade er den vigtigste kommunikationskanal for Faaborg-Midtfyn Kommune, simpelthen fordi dagbladene når flere mennesker end vi kan med vores hjemme- og facebooksider. Jeg kan være uenig i journalisternes vinklinger af historier, men jeg anerkender nødvendigheden af en fri og uafhængig lokal presse, fordi de kritiske spørgsmål minimerer risikoen for magtfuldkommenhed, og jeg har en oplevelse af, at mange af de beslutninger, vi politikere træffer, kvalificeres og inspireres af, at vi via den lokale presse kan tage højde for forbehold og udfordringer, vi ellers ikke havde set.

10. Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune

Svendborg-borgmester Bo Hansen. Arkivfoto

Lokale bladhuse spiller en enormt vigtig rolle i det lokale demokrati. Her under coronakrisen har vi et helt ekseptionelt stærkt sammenspil. Når vi skal samle mennesker, der har en sundhedsfaglig baggrund til ældreområdet, så er det jer, der går ud og formidler det, og vi kommer ud til langt flere mennesker, end vi kan selv som kommune. Og så er der den anden del, som vi politikere nogle gange elsker og andre gange ikke. Det er jer, der skal udfordre de lokalpolitiske beslutninger. Når vi skal stilles til ansvar, så er der ingen, der er skarpere, end jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce