Annonce
Odense

Masseslagsmål mellem bandemedlemmer: Splid førte til internt opgør

Det var ud for KFC på hjørnet af Ejbygade og Nyborgvej, at masseslagsmålet søndag fandt sted. Ifølge Fyns Politi vardet et internt opgør i Korsløkkegruppen, som blandt andet tæller tidligere medlemmer af bandegrupperingen Black Army. Foto: Michael Bager
To masseslagsmål, som søndag fandt sted mellem bandemedlemmer to forskellige steder i Odense, har været om interne stridigheder, vurderer Fyns Politi, og ikke mellem to rivaliserende grupperinger, som mange gange har skudt på hinanden.
Annonce

Odense: Det var et rent internt opgør mellem bandemedlemmer tilhørende den gruppering, som kaldes for Korsløkkegruppen og som tæller tidligere medlemmer af Black Army, der søndag fandt sted på åben gade på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade ved fastfood-kæden KFC i Odense.

Det fastslår Fyns Politi dagen efter det første masseslagsmål, som fandt sted søndag eftermiddag omkring klokken 15.30.

- Det er vores vurdering, at slagsmålet var et internt opgør, men hvorfor ved vi ikke. Tidligere har det blandt andet været noget med kvinder at gøre, men det kan også være noget helt andet, siger Jesper Pedersen, vicepolitiinspektør og leder af Fyns Politis pro-aktive efterforskningsafdeling.

Hvor mange, som deltog i slagsmålet, er uvist, men da politiet søndag nåede frem mødte patruljerne omkring 15 til 20 personer, som blev tilbageholdt og undersøgt. Én havde en skruetrækker med, som politiet formoder ville kunne bruges som våben, og én blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Det er ikke forbudt at køre rundt med en skruetrækker, men man skal kunne bevise, at det har et lovligt formål.

Annonce

Nyt slagsmål

Søndag aften omkring klokken 20.30 fandt et nyt masseslagsmål sted i Egeparken i Vollsmose. Også her skulle der have været involveret mere end 20 personer. Da politiet nåede frem var slagsmålet overstået, og personerne spredt for alle vinde.

Ifølge Jesper Pedersen er det lidt sværere at vide, hvad dét slagsmål handlede om. Ifølge ham var det personer tilhørende en anden gruppering, som man kalder Vollsmosegruppen, der var i internt opgør.Det er vores vurdering, at slagsmålet var et internt opgør, men hvorfor ved vi ikke.

Jesper Pedersen, leder af Fyns Politis pro-aktive efterforskningsafdeling.


Efter slagsmålet i Egeparken var der dog ro på resten af søndag aften og natten til mandag.

Ingen mennesker kom til skade under slagsmålene, og eftersom ingen af deltagerne havde lyst til at fortælle politiet noget bliver der efterforskningsmæssigt ikke gjort mere ved episoderne.

Annonce

Årelang konflikt

Til gengæld er der intet, som tyder på, at de to interne opgør søndag har noget med den igangværende konflikt mellem de to rivaliserende grupperinger at gøre.

De to grupperinger fra henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken har i flere år været i konflikt med hinanden. Det kom blandt andet til udtryk ved en skudepisode i Vollsmose den 16. juni, og præcis en uge senere kom det til en ny skudepisode i Egeparken.

KFC på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade havde intet at gøre med masseslagsmålet søndag eftermiddag andet end, at det var her, det fandt sted. Ingen blev anholdt, men to blev sigtet for henholdsvis besiddelse af en skruetrækker og for euforiserende stoffer. Foto: Michael Bager

Her blev den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail skudt og dræbt, mens en 31-årig mand med palæstinensiske rødder tilhørende Vollsmosegruppen blev skudt to gange i maven. Han er efter at være blevet behandlet udskrevet fra Odense Universitetshospital.

Skudepisoderne førte til, at Fyns Politi indførte visitationszone i og uden for Vollsmose, og en skærpet strafzone i Vollsmose, som begge løber frem til på torsdag klokken 15. Derefter er det op til politidirektør Arne Gram, Fyns Politi, at beslutte, om de skal forlænges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce