Annonce
Indland

Masser af regn på vej: Mulig ophævelse af afbrændingsforbud

Arkivfoto: Kim Haugaard

DMI varsler store mængder af regn, men det er endnu usikkert, om det er nok til at ophæve afbrændningsforbuddet på hele Fyn.

Fra varme og tørke til kraftig regn og skybrud.

DMI varsler nemlig risiko for store mængder regn over det meste af landet - inklusiv Fyn fra i nat omkring klokken 03.00 og til tirsdag eftermiddag omkring klokken 15.00.

Afbrændningsforbuddet er ophævet i Trekantsområdet, herunder Middelfart fra mandag klokken 17, men resten af Fyn må væbne sig med tålmodighed, før kulgrillen og ukrudtsbrænderen igen kan tændes.

- Vi forholder os til DMI's tørkeindeks, der skal ligge på 7-8 stykker, for forbuddet ophæves, siger Mikael Pedersen fra Beredskab Fyn.

Først senere i dag opdateres indekset, og så kan en ophævelse af afbrændningsforbuddet være en realitet.

Skybruddet og den kraftige regn bringer ikke kun en mulig ophævelse med sig. Der kan nemlig også være risiko for, at den tørre jord ikke kan optage al vandet, og det kan bringe små oversvømmelser med sig.

- Det har nok hjulpet lidt, at det også har regnet i løbet af weekenden, så det blødte det første stykke jordlag op. Men det betyder nok, der kommer til at stå vand rigtig mange steder, hvor man ikke er vant til, der står vand, fortæller Jesper Vinding Barslund, der er driftsleder for det store anlægsgartnerfirma OKNygaard i Odense.

DMI skriver også, man skal være opmærksom på, at skybrud og kraftig regn kan medføre oversvømmelse ved lavtliggende områder, i kældre og give meget vand på kørebaner, der kan give risiko for akvaplaning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce